Mediafax - Măsuri de protecţie pentru reîntoarcerea la muncă a angajaţilor

Ionuţ Turcu este arhitect şi spune că munca de acasă a fost o experienţă neplăcută. După prima săptămână, nu a mai rezistat şi s-a întors să lucreze de la birou.

"Partea bună e că îmi revăd toţi colegii după 15 mai. Să mai stai la o gâgă, să mai ieşi la o ţigară sau la o pauză cu ei. N-o să lucrăm la modul în care lucram înainte, o să păstrăm distanţa, probabil pauza de masă împreună va fi aşa, mai răsfirată", spune Ionut Turcu.

Horaţiu Didea, managing partner, Workspace Studio (furnizor de soluţii de amenajare şi mobilier de birou): De la a organiza puncte în care să oferi articole sanitare măşti, ca să poată fi purtate obligatoriu în locurile publice, dar eventual şi în cadrul biroului. Reorientarea birourilor astfel încât între angajaţi să fie o distanţă de minim doi metri şi să existe separatoare în momentul în care oamenii lucrează faţă în faţă. Aveam, spre exemplu, patru birouri, oamenii stăteau faţă în faţă cu nişte ecrane joase putem să întoarcem staţiile de lucru astfel încât să nu mai existe interacţiune directă între oameni.

Interviu aparut in editia Mediafax din 12.05.2020