Profit - Workspace Studio, afaceri de două ori mai mari

Workspace Studio, furnizor de soluții de amenajări de birouri, și-a dublat anul trecut cifra de afaceri, având proiecte în valoare de 10,7 milioane de euro, față de 5,3 milioane de euro în 2018.

Anul acesta, Workspace Studio mizează pe o creștere a cifrei de afaceri la 12-13 milioane de euro.

Workspace Sutdio este dealer acreditat unic pentru producătorul american Herman Miller pe piața din România.

În 2019, Workspace Studio a vândut circa 5.000 scaune ergonomice Herman Miller, cele mai dorite modele fiind Aeron, Sayl și Mirra, precum și nou lansatul scaun auto-ajustabil Cosm.

Anul trecut, 10% din vânzările de scaune Herman Miller au fost către companii cu mai puțin de 5 angajați, 25% către companii cu sub 50 de angajati, iar restul de 65% către companii mai mari.

Alături de scaune, printre produsele care au înregistrat creșteri semnificative în 2018 se regăsesc brațele de monitor, birourile electrice ajustabile pe înălțime și soluțiile acustice decorative, care pot fi integrate în design-ul birourilor open- space.

Investiția medie într-un post de lucru amenajat de Workspace Studio în 2019 a fost de 1.300-1.500 euro/angajat, în creștere cu circa 20% față de 2018. Aceasta include scaunul, biroul și cota din spații comune precum sălile de ședințe, zonele de cooperare, conectare sau relaxare.

"Am avut proiecte de amploare, cu bugete mai mari decât în anii trecuți, dar și mai multe proiecte pentru companii cu un număr mai mic de angajați. Zona IMM și chiar freelancerii reprezintă un segment din economie tot mai activ și mai orientat către amenajări de calitate și produse ergonomice", afirmă Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.

Cel mai amplu proiect al anului 2019 pentru Workspace Studio a fost un proiect de reamenajare care s-a ridicat la 1,5 milioane de euro.

Proiectele de reamenajare și-au crescut ponderea în afacerile Workspace Studio și au generat 30% din cifra de afaceri, față de 25% în 2018.

Anul acesta, Workspace Studio se va concentra pe extinderea portofoliului, adăugând pardoseli, soluții acustice, tavane și alte produse arhitecturale, dar și produse ale comoaneii daneze Hay, recent achiziționată de Herman Miller.

Articol aparut in editia Profit din 30.01.2020