SP!C9 - URBAN CANVAS

Ediția a noua a întâlnirilor SP!C cu titlul ”Urban Canvas”, un titlu ales cu grijă de fotograful Cornel Lazia pentru o confruntare de idei din seria 2021-2022 cu tema ”CIVITAS VIGET” - Thriving City - Orașul prosper.

Acest colocviu a avut loc la Muzeul de Artă Recentă din București, o locație perfectă care este în sine o întruchipare a relației simbiotice între arhitectură și artă.

SP!C9 a dezvăluit o viziune aparte despre lume, în care noi cei care fotografiem pe bandă rulantă și poate fără discernământ mediul în care existăm, am fost puși față în față cu analiza acestui act și cu impactul neașteptat pe care fotografia îl poate avea asupra acestui mediu. Altfel spus, fotografia captează mediul, mediul captează la rândul său fotografia, un cerc hermeneutic de descoperit, de dezbătut, de asumat.

Cornel Lazia ne propune o întâlnire cu creația lui, prin imagini din expoziția ”Re_Flex” despre care punctează:

Seria Re-Flex este compusă din juxtapuneri de imagini publicitare (de cele mai multe ori realizate direct în cameră prin reflexiile străzii în panourile publicitare) cu imagini ale orașului. Acest amestec, această reflecție devine o reprezentare în care realitatea se îmbină cu magia dramatică a imaginarului. Publicitatea - utopică prin design, putând deveni distopică prin scoaterea sa din context - este ilustrată având ca fundal peisajul urban, astfel ea transcende limitările panoului publicitar propriu-zis.

https://500px.com/p/cornellazia/galleries/re-flex