Workspace Studio devine dealer oficial al MillerKnoll în România și își extinde portofoliul de branduri premium de amenajări -Economica.net

Odată cu extinderea gamei, Workspace Studio va adresa piața interesată de piese de calitate pe toate verticalele, atât proiectele de pe segmentul office, cât și proiecte complexe din comercial și rezidențial de lux.

Pentru acest an, Grupul Workspace Studio mizează pe o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro, cu o creștere de peste 10% față de 2021.

De la debutul pandemiei, amenajările de birouri s-au schimbat considerabil, îndreptându-se spre funcționalitate, reconversie a spațiului și crearea de spații de colaborare. Confortabile, mai puțin formale, care să stimuleze creativitatea, inovația, mentoratul și schimbul de idei, acestea împrumută componente din amenajările rezidențiale și de lounge precum canapele, fotolii, măsuțe de cafea sau decorațiuni. Tendința se remarcă și în sens invers, zonele de birou din locuințe fiind mai delimitate și cu suprafețe mai mari.

Spații mai mici, dar cu focus pe design și calitate: piese iconice și high-end, creșterea bugetului mediu per post de lucru și a suprafețelor per angajat.

Procesul de revenire a angajaților în birouri este susținut de organizații prin amenajări cu calitate crescută, trend observat încă de anii trecuți. În 2022, se remarcă o creștere atât a suprafețelor alocate angajaților, care se traduce în spații mai largi și mai aerisite, cât și o înclinație pronunțată spre includerea în proiecte a unor pieselor de mobilier cu design premium, așa numitele piese statement.

În timp ce suprafețele office totale au scăzut în medie cu cca. 25%, amenajările au fost regândite pentru un număr mai redus de angajați prezenți la birou, urmare a adopției generalizate a sistemului de muncă hibrid. Astfel, suprafețele medii alocate per angajat au crescut la 13-15 mp, față de cca. 10 mp înainte de pandemie, iar bugetul mediu a ajuns la peste 1800 euro/post de lucru, în creștere cu 20% față de 2021. 

Citeste articolul integral pe Economica.net, aparut in iunie 2022.