Scaunul de birou Aeron se adaptează natural tuturor fizionomiilor corporale și figurează în colecția permanentă găzduită de Museum of Modern Art.

Istoricul reiterat

Cu forma emblematică păstrată în mare măsură intactă, scaunul Aeron a fost remasterizat de sus până jos la rotile pentru a răspunde nevoilor activităților de astăzi. Îmbinând viziunea codesignerului inițial Don Chadwick cu ultimele cercetări științifice în materie de scaune și progresele în termeni de materiale, fabricație și tehnologie, am actualizat scaunul cu deosebită grijă pentru a fi mereu la modă.

Design nou în spiritul vremii

De la lansarea scaunului Aeron în 1994, Herman Miller a învățat multe despre cum să își susțină optim utilizatorii în posturile cele mai variate pe care ei le adoptă de-a lungul unei zile de lucru. Noul scaun pune douăzeci de ani de progrese tehnologice și ergonomice în folosul unui design mai benefic pentru sănătate și a unei plaje mai largi de capabilități transversale. Cu îmbunătățiri care includ un mecanism de înclinare mai rafinat, sistemul reglabil PostureFit SL și suspensia 8Z Pellicle, noul scaun Aeron lucrează mai inteligent ca oricând și te stimulează să faci același lucru.

Adaptare diferențiată pe zone

Pellicle, suspensia elastomerică inovatoare a scaunului Aeron inițial, a eliminat punctele de presiune care îngreunau circulația sanguină și a redefinit frontierele privind concepția materialelor. Cu noua suspensie 8Z Pellicle, adaptarea scaunului la fizionomia ta corporală este dusă la un nivel complet superior: opt zone diferite de adaptare. Aceste opt zone latitudinale de presiune cu intensitate diferită străbat întreaga suprafață a spătarului și a șezutului. Tensiunea este mai puternică pe margini și mai scăzută în zonele de contact cu corpul. Rezultatul: o ședere confortabilă și o susținere ergonomică gradată.

Mereu fresh

Odată cu eliminarea stratului de spumă și a materialului, scaunul Aeron a rezolvat una dintre cele mai importante probleme ale statului prelungit pe scaun: acumularea de căldură și de umiditate în imediata apropiere a corpului. Cu suspensia Pellicle, căldura degajată de corp și vaporii de apă traversează spătarul și șezutul și, astfel, corpul tău își menține o temperatură constantă și confortabilă pentru piele. Chiar dacă materialul de plasă a fost adoptat de multe scaune pentru a oferi o oarecare performanță, suspensia Pellicle este o tehnologie unică.

O poziție care merită susținere

Dacă, atunci când stăm în picioare, poziția optimă este cea cu pieptul scos și bazinul basculat ușor în față, este cât se poate de logic să încercăm să o reproducem în poziție așezată. Aici intervine PostureFit SL: doi suporți individuali stabilizează sacrul și regiunea lombară a coloanei vertebrale pentru a reproduce acea postură sănătoasă pe care o ai atunci când stai în picioare.

Confort combinat

Toate aceste îmbunătățiri aduse noului Aeron au fost concepute să lucreze concertat pentru a oferi o susținere completă corpului uman. PostureFit SL și 8Z Pellicle reflectă o expertiză ergonomică de înalt nivel, precum și o susținere de vârf care îți îmbunătățește experiența de utilizare. Împreună, acestea oferă o susținere completă pentru coloana vertebrală: susținere calculată și țintită pentru a crea poziția optimă pentru spate. Acest sistem este eficient atunci când stai fără să te miști, dar și atunci când îți miști corpul, cu garanția unei susțineri dinamice.

Dacă ești așa de înclinat

Dacă rămâi într-o singură poziție, acțiunea naturală a mușchilor de a pompa substanțe nutritive către discurile intervertebrale este redusă. Cu mecanismul său de înclinare, scaunul Aeron urmează mișcările corpului într-un mod atât de natural încât poți trece foarte intuitiv dintr-o postură aplecată în poziție rezemată. Mecanismul actualizat care este acum mult mai suplu îți garantează o experiență de mișcare mai fluidă ca oricând (în mișcare sau în poziție imobilă), grație unei traiectorii mai fluide și unui punct de echilibru optimizat. Aeron este conceput să-ți mențină spatele în contact cu scaunul și să-ți ofere controlul asupra mișcărilor tale pe toată raza de înclinare.

O tranziție fluidă

Cu noul Aeron, treci lin și simplu dintr-o postură cu spatele drept într-o postură înclinată. Designul inițial oferea mai multe posibilități de înclinare și de poziționare. Unghiul cadrului a fost ajustat cu 1,8 grade înspre înainte ca să-ți susțină mai bine corpul în postura cu spatele drept, precum și în celelalte poziții din raza de înclinare. Fie că adopți o postură aplecată ca să scrii și să te concentrezi intens, fie că stai complet înclinat ca să discuți și să te reflectezi, vei constata că noul Aeron îți urmează mișcările cu fluiditate totală pentru a-ți oferi susținerea ergonomică impecabilă de care ai nevoie pentru toate sarcinile tale zilnice.

Un design benefic pentru sănătate

Cu Aeron, Stumpf și Chadwick au arătat că un scaun nu este conceput doar pentru a arăta bine și că nu servește doar pentru a te așeza pe el. Din contră, designerii au arătat că scaunul poate oferi beneficii reale pentru sănătate.

Performanțe transversale

Designul transversal presupune că scaunul Aeron se adaptează unei plaje variate de posturi și de activități pe care utilizatorii le adoptă atunci când lucrează: de la poziția cu spatele drept pentru concentrare maximă la cea înclinată, ideală pentru momentele în care stai relaxat și contemplezi. Pentru designeri și organizații, acest lucru înseamnă că performanțele transversale ale scaunului Aeron se adaptează unei game variate de amenajări ale spațiilor de lucru, de la biroul tău de acasă până la ateliere comune.

Un design inclusiv

Când vine vorba de scaune, este imposibil ca o singură mărime să deservească toți utilizatorii. Aeron este disponibil în trei mărimi pentru a garanta un confort generalizat și neexclusiv. Această abordare de proiectare garantează același nivel de confort pentru cea mai diversificată gamă de profiluri antropometrice, spre deosebire de orice alt scaun.

Un design care respectă mediul înconjurător

Scaunul Aeron a fost conceput pentru a reduce impactul asupra mediului interior în care va fi folosit, precum și asupra mediului înconjurător care oferă resursele pentru fabricarea sa.

Un Aeron cu totul nou

Sutele de mostre, teste și versiuni ne-au condus la trei scaune atent concepute și la materiale holistice. Graphite este versiunea cea mai închisă și constituie o modernizare a scaunului Aeron inițial. Carbon mizează pe echilibrul tonurilor neutre și se adaptează la fel de bine mediilor în culori calde și celor în culori reci. Mineral este modelul cel mai deschis, ideal pentru birourile de azi din spațiile de lucru deschise.

Finisajul din aluminiu satinat, rezultatul unui proces de vopsire unic, evocă luciul echipamentelor electronice de vârf de gamă. Culorile au fost dezvoltate pentru a se integra cu celelalte piese ale scaunului. Niciun detaliu nu a fost lăsat la voia întâmplării. Totul contribuie la excelența produsului final.

Istoricul designului

Conceput de Bill Stumpf și Don Chadwick, 1994

Când designerii Bill Stumpf și Don Chadwick și-au propus să creeze un scaun benefic pentru sănătate, dotat cu performanțe transversale, adaptat la o gamă largă de dimensiuni corporale, precum și ecologic, aceștia au ajuns la un design fără precedent. Aeron a întruchipat inovația în ergonomie și utilizarea materialelor și a oferit o soluție confortabilă, fără folosirea implicită a stratului de spumă, a textilelor sau a pielii. Scaunul Aeron a revoluționat modul în care este perceput scaunul de birou și și-a găsit rapid locul aparte în imaginarul colectiv.

Remasterizat de Don Chadwick, 2016

Revenind în prezent, criteriile care se află la temelia producției unui Aeron cu totul nou sunt aceleași. La fel cum filmele și albumele reprezentative sunt modernizate pentru noi norme, mijloace de comunicare și audiențe, scaunul Aeron a fost remasterizat pe baza concluziilor celor mai recente cercetări științifice ale companiei Herman Miller în materie de scaune, de progrese privind utilizarea materialelor, de fabricație și de tehnologii, precum și pe baza specificului spațiilor de lucru moderne.

Birourile, așa cum se prezentau ele în 1994, ar fi greu de recunoscut în prezent. Ținând cont de transformările observate, era cât se poate de logică evoluția scaunului Aeron pentru a răspunde nevoilor curente din lumea profesională, ale personalului și ale spațiilor de lucru.