Scaunul de birou Embody sporește armonia fizică dintre utilizatori și elementele de tehnologie pe care le folosesc. Embody este un nou etalon în materie de scaune ergonomice care susțin mișcarea sănătoasă.

Istoricul produsului

Povestea Embody a început după conștientizarea unei probleme până atunci nerezolvată: absența armoniei fizice dintre oameni și tehnologie. Faptul că petreci prea mult timp interacționând cu diferite dispozitive și nu-ți miști decât degetele, îți poate provoca o stare de oboseală și de rigiditate, deoarece copul tău este făcut pentru mișcare. Cu scaunul Embody, designerii Bill Stumpf și Jeff Weber își propun să pună capăt acestei probleme.

O nouă referință

Peste 20 de medici și de doctoranzi specializați în biomecanică, oftalmologie, fizioterapie și ergonomie și-au pus la dispoziție cunoștințele pentru conceperea acestui scaun. Datorită lor, scaunul Embody, care permite o bună distribuție a presiunii și o aliniere naturală, favorizând în același timp mișcările sănătoase, a devenit o referință pentru scaunele ergonomice.

Tehnologia Pixelated Support

Susținerea pe care ți-o oferă tehnologia Pixelated Support se simte imediat ce te-ai așezat pe scaun: o senzație de plutire și de echilibru perfect. Datorită unei matrice dinamice de pixeli, suprafața scaunului și a spătarului se adaptează automat la cele mai mici mișcări pe care le faci, distribuind uniform greutatea corpului atunci când folosești scaunul. Matricea reduce presiunea și favorizează mișcarea, cele două elemente-cheie pentru o circulație sănătoasă și o concentrare optimă.

Ajustarea BackFit

Spătarul scaunului Embody este proiectat la fel ca spatele tău, are o coloană centrală și coaste flexibile. Cu ajustarea BackFit, poți să-ți poziționezi spătarul pentru a-ți susține curbura naturală a coloanei vertebrale, ceea ce-ți permite să-ți menții o postură neutră și echilibrată. Odată ce ți-ai ajustat scaunul după profilul tău, spătarul se adaptează mișcărilor tale prin ajustarea automată la pozițiile pe care le adopți. Susținerea rămâne constantă, fie că te apleci sau te lași pe spate.

Inteligență stratificată

Scaunul Embody este format din patru straturi diferite cu rol de susținere. Fiecare are proprietăți distincte și este creat după un proces de fabricare individual. Deoarece funcționează în sinergie, straturile se adaptează morfologiei corpului tău, la o fidelitate atât de ridicată, încât țin cont și de buzunarele hainelor. Aceste straturi succesive lasă aerul să circule: te ajută să-ți păstrezi prospețimea și confortul când stai pe scaun.

Simți fiabilitatea pe spatele tău

Aspectul funcțional al scaunului Embody nu cade pe locul al doilea. Acesta este la fel de vizibil ca forma estetică. Fiecare element al scaunului este conceput pentru o funcție precisă. Tehnologia scaunului Embody nu este ascunsă, ea este parte integrantă a aspectului vizual.

Propulsează la un alt nivel arta și ergonomia

După ani de cercetări, de proiectări, de teste și, abia după ce am luat de la capăt procesul (și nu o dată sau de două ori), am reușit să îmbinăm perfect arta designului și ergonomia în poziție așezată pentru a crea scaunul Embody.

Istoricul designului

Cum ar fi dacă un scaun ar putea face mai mult decât să reducă efectele negative ale statului pe scaun? Aceasta este ideea curajoasă care le-a venit în minte celor doi designeri, Jeff Weber și Bill Stumpf, când lucrau în studioul lor. Ar putea ei să creeze un scaun capabil să influențeze pozitiv sănătatea corpului uman? „Nu poți să proiectezi fără empatie", mărturisește Weber, designerul care a creat pentru noi și scaunul Caper. Cum meseria de designer a început să se bazeze din ce în ce mai mult pe tehnologie, și noi trebuie să stăm pe scaun în fața computerelor ore în șir, la fel ca toți ceilalți. Ne confruntăm și noi cu aceleași probleme pe care le are toată lumea, probleme care apar ca urmare a statului pe scaun".

Bill Stumpf, care a conceput scaunele noastre de birou Aeron, Equa și Ergon și care lucra pentru Herman Miller deja de mai bine de treizeci de ani, ne-a sugerat ideea. Oare ar fi fezabile proiectarea și fabricarea unui astfel de scaun? Le-am comunicat experților noștri trei ipoteze:

scaunele de birou pot fi benefice pentru sănătate sau terapeutice, nu doar cu zero efecte asupra sănătății; o presiune de suprafață dinamică la nivelul șezutului și al spătarului aduce mai mult confort, agilitate și beneficii pentru sănătate decât o presiune statică; scaunele de birou ne pot permite să adoptăm în mod natural un echilibru postural (punctul de echilibru optim atins atunci când ochii sunt aliniați vertical cu coapsele), indiferent de natura curburii dorsale.

Contribuțiile experților la aceste ipoteze au alimentat primele reflecții ale lui Weber și Stumpf asupra scaunului și se află la baza experimentelor concepute pentru a determina posibilitatea fabricării unui astfel de scaun. Din păcate, Bill a trecut la cele veșnice în 2006. Weber și-a continuat activitatea. Ca designer al scaunului Embody, el este cel care i-a dat scaunul funcționalitatea și forma pe care o are acum, consolidând inspirația lui Bill Stumpf.

Au urmat prototipurile și experții care le-au încercat pentru a le analiza aspectele pozitive și negative. Cercetătorii au efectuat experimente în laborator introducând în ecuație cinematica, preferințele posturale, distribuția presiunii, activitățile desfășurate în poziție așezată și știința metabolismului. Toate aceste cercetări și experimente au ghidat dezvoltarea scaunului Embody și i-au confirmat efectele benefice asupra sănătății.