Cu scaunul de birou Equa, fiecare coleg beneficiază de confort și de susținere ergonomică optimă, indiferent de statut, de activitate sau de fizionomie.

Scaunul Equa 2

Istoricul produsului

Revista Time l-a ales designul deceniului: un scaun cu adevărat egalitar conceput pentru a oferi tuturor aceeași ergonomie. Indiferent de statut, de activitate sau de constituție, fiecare coleg al tău beneficiază de confort și de o susținere ergonomică optimă cu Equa 2.

 
Scaunul Equa 2

Equa înseamnă egal

Equa oferă un șezut de înaltă performanță în trei mărimi, pentru a răspunde exigențelor activității la birou, lucrului la computer și reuniunilor. Totul cu acest design sofisticat care îți înfrumusețează instantaneu spațiul de birou.

 
Scaunul Equa 2

Design axat pe utilizator

Equa 2 răspunde prompt mișcărilor tale: șezutul și spătarul flexionează independent și un mecanism de basculare susține mișcarea naturală a corpului. Ajustările cu care reglezi în detaliu susținerea scaunului sunt simple și ușor de folosit. Deschiderea din carcasă permite aerului să circule între scaun și spate.

 
Scaunul Equa 2

Nicio presiune

Nicio presiune sub coapse datorită marginii frontale în cascadă. Nicio presiune asupra brațelor tale datorită brațelor late și moi ale scaunului, înclinate în spate și ajustabile pe înălțime. Și nicio presiune atunci când te lași pe spate: tălpile îți rămân pe podea și partea din față a scaunului nu se ridică.

 
Scaunul Equa 2

Estetică plăcută

Contururile curbate și marginile rotunjite ale scaunului Equa 2 îi conferă un profil elegant ce se integrează de minune în toate spațiile. Mai mult, finisajul cald al bazei și al cadrului, ambele de aluminiu, nu se zgârie și nu se decojește.

 

Istoricul designului

Pentru crearea scaunului Equa inițial, lansat în 1984, designerii Bill Stumpf și Don Chadwick au analizat numeroasele opțiuni de șezut disponibile. „Am descoperit că poziția așezată în birouri era din ce în ce mai specializată în funcție de modul în care utilizatorii stau așezați și de tipul de activități pe care le desfășoară", explică Don. „Noi am vrut exact opusul. Pentru noi, un scaun trebuie să-i permită utilizatorului să se miște, să execute o varietate de activități, să își schimbe poziția așa cum vrea de-a lungul zilei".

De asemenea, designerii au dezvoltat un interes crescut pentru scaunele mecanice și reglabile. „Credem că un scaun trebuie să răspundă utilizatorului care stă în el și să interacționeze cu el. Această adaptabilitate trebuie să fie automată, fără ca utilizatorul să folosească o sumedenie de butoane și de manete", a adăugat Don.

Designerii au integrat mai multe idei și valori personale în designul scaunului Equa inițial și le-au aplicat din nou la proiectarea scaunului Equa 2.

Ei au plecat de la convingerea că toți utilizatorii au dreptul la un scaun cu o bună susținere ergonomică, indiferent de talie, de constituție sau de statut. Cei doi au preferat designuri simple, în ceea ce privește structura sau funcționarea.

Ei considerau că un scaun trebuie să posede o structură logică și materiale corespunzătoare. Mai mult, amândurora le-a plăcut să facă ceea ce ei numesc „design prin analogii". Au analizat designuri și obiecte familiare, cum ar fi schiuri, jucării, tonomate, biciclete și alte lucruri, și au identificat calitățile lor definitorii, înainte de a le integra în proiectele lor.

Elementul-cheie al designului său echitabil este carcasa monobloc a scaunului. Evoluția sa a început în 1979, când primul prototip a demonstrat că, folosind un decupaj în formă de H, șezutul și spătarul puteau acționa independent. Au fost propuse mai multe carcase schițate cu mâna pentru a găsi o formă confortabilă. Nu le mai rămânea decât să găsească materialele și procesele de fabricare potrivite. Prin mularea termoplastică a unei singure piese din rășină poliesterică întărită cu fibră de sticlă, designerii au obținut o carcasă estetică, rentabilă, flexibilă și robustă.

Scaunul Equa 2, o evoluție a scaunului Equa inițial, este proiectat pentru a răspunde exigențelor actuale ale muncii de birou și ale angajaților. Datele antropometrice au permis fabricarea scaunului în trei mărimi de proporții identice pentru a deservi o gamă mai largă de dimensiuni și de forme din populația activă actuală.