Scaunele înalte Sayl extind aspectul distinctiv al scaunului Sayl conceput de Yves Béhar în spațiile cu mese și suprafețe de lucru înalte.

Scaunul înalt Sayl

Scaunul înalt Sayl

Cu scaunele înalte Sayl inspirate din construcția podurilor suspendate – aceste structuri remarcabile care oferă performanțe optime cu un minim de materiale – aspectul distinctiv al scaunului Sayl conceput de Yves Béhar pătrunde în spațiile cu mese și suprafețe de lucru înalte. Fibrele elastomerice ale spătarului 3D Intelligent al scaunului înalt îți susțin corpul atunci când te întinzi sau te miști, oferind echilibrul ideal dintre susținere și libertatea de mișcare.

 

Istoricul designului

I-am încredințat designerului Yves Béhar proiectarea unui scaun accesibil care să reunească toate aspectele care fac renumele companiei Herman Miller: design estetic, ergonomie de vârf și respect față de mediu.

Béhar, care se simte acasă în San Francisco, a început să caute proiecte de design care oferă mult cu puțin. Apoi, a văzut simbolul orașului: podul Golden Gate Bridge. Béhar s-a întrebat dacă principiile de inginerie ale unui pod suspendat pot să se aplice la un scaun.

Ideea de a utiliza un turn de suspensie pentru a susține un spătar cu material de suspensie fără cadru presupune ca materialul elastomeric să fie întins astfel încât să ofere o tensiune optimă în punctele în care este necesară susținerea și o tensiune minimă acolo unde este nevoie de o rază de mișcare cât mai cuprinzătoare.

În acest caz, de ce numele „Sayl” și nu „Bridge”? Privește scaunul din profil. Observi cum se aseamănă cu o velă? Numele englezesc Sayl trimite cu gândul la ambarcațiunile cu vele ce trec pe sub podurile care stau la baza designului inițial. Prin înlocuirea literei „i” din „sail” (care înseamnă „velă” în engleză) cu litera „y”, salutăm și structura inovatoare Y-Tower a acestui scaun de lucru.