Masa decorativă Noguchi Rudder stă pe două picioare cromate subțiri, în timp ce al treilea picior din lemn are formă de cârmă.

Masa Noguchi Rudder

Masa de cafea Noguchi Rudder

Versiune reinterpretată a unui model din 1949, masa de cafea Noguchi Rudder, concepută de Isamu Noguchi, este un element de mobilier jos, sculptural și de o simplitate înșelătoare. Grațioasă și suplă, masa se susține pe două picioare cromate subțiri, în timp ce al treilea picior din lemn are formă de cârmă. Picioarele de oțel cromat Trivalent contrastează plăcut cu aspectul organic al cârmei și al blatului, propuse în finisaje de nuc, abanos, arțar și frasin alb.

 

Istoricul designului

O frumusețe sculpturală

Masa Noguchi Rudder este în egală măsură o suprafață și o sculptură. Liniile
sale asimetrice și totuși echilibrate îmbină natura cu industria,
frumusețea cu funcția. Forma blatului din material stratificat și asocierea
metalului cu lemnul la conceperea picioarelor sunt fidele creației originale a lui Noguchi. Două picioare metalice subțiri cu linii minimaliste subliniază blatul care se sprijină pe un picior în formă de cârmă, conferind ansamblului un aspect suplu și grațios.

O formă naturală

La fel ca emblematica masă cu blat de sticlă a designerului, masa de cafea Rudder
ilustrează măiestria lui Noguchi în exploatarea formelor naturale de o simplitate înșelătoare
pentru a crea mobilier funcțional și frumos în egală măsură. Concepută în 1944 și lansată pe piață în 1949, seria Rudder era inițial compusă din mese de cafea și de dining, precum și din taburete. Pentru a marca autenticitatea acestei reproduceri, am gravat semnătura lui Noguchi pe un medalion fixat pe partea inferioară a blatului blatului.