DesignTherapy - Hay să facem casa și mai frumoasă!

Tare m-am bucurat acum vreo doi ani când am aflat de colaborarea IKEA- Hay. Hay e un brand danez, foarte fain, funcțional, dar cu o estetică specială. Îmbină liniile cu care ne-au obișnuit nordicii cu niște materiale și texturi speciale, cu culori, cu forme atipice. E un brand atât de fain că nu mă gândeam că va ajunge prea curând în România. Dar cum pandemia are și părțile ei bune.... Workspace Studio – distribuitor și partener Herman Miller – și-a extins portofoliul de produse, începând cu luna iunie, de la zona office la rezidențial. Și da, cum pachetul majoritar Hay a fost achiziționat de Herman Miller în 2019, ghici cine are acum la dispoziție peste 200 de produse din portofoliu.

În contextul covid19, Workspace Studio – care este o companie orientată către soluții de amenajare și fitout pentru birouri – s-a orientat către creșterea portofoliului de produse destinate zonei de retail: scaune și fotolii, canapele, mese și birouri adaptate ca design zonei de locuit.

După ce solicitările pe zona pieselor destinate spațiilor de locuit au crescut cu până la 200%, începând cu luna iunie, compania a inclus în portofoliu piese de mobilier emblematice semnate Hay, companie daneză centrată pe un design actual, axat pe confort și funcționalitate îmbinate în linii contemporane.

Colecțiile Hay se află la intersecția dintre designul de birou ergonomic și confortul rezidențial, o soluție pentru ambele lumi. Tranziția către munca de acasă a accelerat planurile de a include portofoliul Hay în proiectele noastre. Biroul în sensul clasic devine mai mult un loc al comunicării și lucrului în echipă și mai puțin un spațiu al sarcinilor individuale, deci va fi tot mai orientat către wellbeing și confort, direcție în care piesele Hay se integrează perfect – a explicat Horațiu Didea, managerul companiei.

Linii clasice, în stil hygge

Ambiția fondatorilor danezi a fost de la început să creeze mobilier contemporan, cu linii moderne, adaptat nevoilor de funcționalitate din spațiile de locuit actuale, dar care să respecte filosofia hygge. Să nu uităm totuși de unde vin. Prin urmare, liniile, texturile sunt orientate către confort, designul este curat, iar cromatica relaxantă. E genul de mobilier care te face să-ți dorești să-l atingi.

Aici găsești toate cele peste 200 de produse adăugate în protofoliul Workspace Studio. Hay are și o linie de accesorii absolut spectaculoasă, din păcate însă nu este în protofoliul Workspace (încă). Simplitatea daneză at its best:

 
Articol aparut in editia DesignTherapy din 23 iunie 2020.