Distribuitorul de mobilier de birou Workspace Studio estimează afaceri mai mari cu 50% în acest an. O companie investeşte între 500 şi 1.000 de euro pe metrul pătrat închiriat, pentru amenajări. Accentul, pus pe amenajări de spaţii de socializare -News.ro

Workspace Studio, distribuitor de mobilier de birou şi produse arhitecturale şi ergonomie, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de peste 15 milioane euro, în creştere de 50%, a declarat pentru News.ro Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio.

”Această creştere vine ca urmare a faptului că în pandemie mai multe bugete au fost îngheţate, până în acest an. În al doilea rând, anul acesta au fost proiecte mult mai mari care au fost finalizate şi care au fost facturate în acest an, chiar dacă unele au fost începute anul trecut. Şi astfel a fost o creştere faţă de evoluţia normală, pe care noi iniţial o estimam la 10%”, a declarat Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio.

Grupul Workspace Studio, din care fac parte companiile Workspace Studio şi Allspace Interiors, specializate în soluţii ergonomice de amenajare turn key a birourilor, şi Ergonomos, specializată în distribuţie de purificatoare de aer şi soluţii industriale, a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro.

”În amenajările de birouri se va pune din ce în ce mai mult accentul pe amenajări de spaţii de socializare, de colaborare, de susţinere a comunităţii angajaţilor şi, de asemenea, se va dezvolta o nouă tendinţă de creare de spaţii în care oamenii să poată lucra în linişte, să aibă intimitate şi să poată lucra în linişte. Mulţi angajaţi nu au acasă posibilitatea de a se concentra şi de a avea birouri care să le permită să lucreze în mod specific pentru un job care necesită concentrare şi atenţie. Tendinţa principală va rămâne că amenajările de birouri vor fi mai puţin compuse din birouri, scaune şi dulapuri, ci mai mult din zonă de socializare şi zone de muncă de proiect, muncă de colaborare, de mentorat, de lucru în echipă”, afirmă Horaţiu Didea.

Potrivit acestuia, în medie, o companie investeşte între 500 şi 1.000 de euro pe metrul pătrat închiriat, pentru o amenajare completă.

Dacă vorbim per angajat, din punct de vedere al mobilierului, neincluzând toate zonele colaborative sau comerciale, investiţia poate fi între 1.000 şi 3.000 de euro pe post de lucru.

”Amenajarea înseamnă design-ul spaţiului şi construirea elementelor interioare, de la mochetă, partiţii de sticlă, elemente acustice, elemente decorative şi mobilier, incluzând recepţii, zone colaborative, cafeterii, zone de proiect şi posturile de lucru, compuse din scaun, birou, braţ de monitor, o zonă de depozitare”, a spus Horaţiu Didea.

Cititi articolul integral pe News.ro, unde a aparut in decembrie 2022.