NewMoney.ro - Biroul cu sens: Cum își remodelează businessul companiile specializate în amenajări interioare pentru birouri

În cazul proiectelor de amenajări de birouri, dimensiunea (potrivită) chiar con­tează în noul context de piață.

După un 2022 extrem de dinamic pentru companiile care oferă soluții în amenaja­rea birourilor, urmează un 2023 mai tempe­rat, în principal pentru proiectele de dimensiuni mari, a căror valoare depășește un milion de euro. Totuși, se vor observa creșteri în cazul proiectelor medii, cu in­vestiții de până în 400.000 de euro. Este es­timarea lui Horațiu Didea, managing partner al grupului Workspace Studio (ju­că­tor prezent pe segmentul premium în acest domeniu, cu afaceri de 22,5 de mili­oane de euro anul trecut), despre modul în care va evolua piața locală.

Reconfigurări

„Pe măsură ce concu­rența pentru atragerea angajaților talentați se intensifică în majoritatea domeniilor, spa­­țiul de birou devine mai exclusivist și, totodată, o carte de vizită a companiei. Iar pentru a se asigura că acești angajați per­for­mează în muncă, companiile vor investi în amenajări cu sens“, spune Horațiu Didea. În cazul companiei sale, pentru a acoperi solicitările de proiecte de birouri care vor veni pe termen mediu și pe termen lung, antreprenorul anunță investiții de sute de mii de euro în 2023, inclusiv în zona de logistică.