Wall-Street - Regandirea si reconversia spatiului de lucru

Un studiu recent, realizat de Gensler Research Institute, arată că doar 1 angajat din 8 și-ar dori să continue să lucreze exclusiv remote. O pondere 74% spun că își doresc să revină la birou pentru socializare, în timp ce 55% declară că lucrul în echipă și colaborarea sunt dificile în condiții de muncă de acasă. Workspace Studio, companie specializată în soluții de amenajare și mobilier pentru spatiul de lucru, a creionat astfel un set de cinci recomandări pentru revenirea în siguranță la birou.

Regândirea și reconversia spațiului de lucru

Reducerea densității umane în birou se va realiza prin modificarea frecvenței și programului de lucru, politici de work from home, dar și prin reduceri iminente de personal. Astfel, fiecare spațiu poate fi reamenajat încât să asigure de-densificare și distanțare socială, fără investiții majore în echipamente noi.

Comunicarea și adaptarea interacțiunilor

Modificările de design și măsurile sanitare adoptate de companii pot oferi o protecție limitată. Comportamentul de prevenție al angajaților este esențial pentru completarea lor și asigurarea unui mediu sigur. Astfel, comunicarea măsurilor, așteptărilor și adaptarea interacțiunilor sunt pași pe care liderii echipelor și departamentele de Resurse Umane trebuie să îi adreseze cu responsabilitate.

Integrarea muncii remote în politica permanentă a organizației

O politică flexibilă de lucru de acasă asigură atât confortul psihologic al angajaților, cât și contextul pentru reducerea densității din birouri. Pentru a asigura menținerea productivității în condiții de muncă la distanță, companiile trebuie să susțină amenajarea unor stații de lucru ergonomice pentru angajații care lucrează remote.

Planificare și analiză

Un studiu recent, realizat de Gensler Research Institute, arată că doar 1 angajat din 8 și-ar dori să continue să lucreze exclusiv remote. 74% spun că își doresc să revină la birou pentru socializare, în timp ce 55% declară că lucrul în echipă și colaborarea sunt dificile în condiții de muncă de acasă.

Măsuri sanitare

Organizațiile trebuie să adopte măsuri sanitare conforme cu recomandările autorităților, dar și măsuri suplimentare care să asigure confortul psihologic al angajaților. Studiul Qualtrics desfășurat în luna mai a acestui an relevă că 62% dintre angajați își doresc politici stricte în privința revenirii la birou, în timp ce 74% așteaptă ca spațiile de lucru să fie dezinfectate periodic și temeinic.

Soluțiile de separare - ecrane, panouri acustice sau de plexi, soluții pentru semnalistica interioară și soluțiile de ventilare și aerisire sunt deja disponibile pentru a fi integrate în spațiile de lucru.

 

Articol aparut in editia Wall-Street.ro din 27.05.2020