Workspace Studio lansează Cosm, cel mai nou scaun ergonomic de la Herman Miller

Workspace Studio, companie specializată în soluții de fitout și mobilier de birou orientat către design ergonomic, lansează Cosm, cel mai nou model de scaun ergonomic de la Herman Miller. După 10 ani de cercetare, Cosm este primul scaun auto-ajustabil care reușește să păstreze echilibrul și sprijinul perfect, adaptat fiecărui utilizator, pe întreaga durată de folosire a acestuia. În plus, tehnologia completată de designul spectaculos transformă scaunul Herman Miller într-o piesă de referință în domeniu.

Având în vedere tendințele din piața amenajărilor de birou la nivel global, cred că scaunul Cosm este inovația de care piața avea nevoie și mă bucur că Herman Miller este cel care îl lansează. Deja vorbim tot mai mult despre spații de co-working și despre birouri care practică desk-sharing. Iar această discuție este abia la început. Nevoile angajaților de a diversifica spațiul de la birou, dar și de a munci de acasă, cuplate cu nevoia companiilor de a optimiza costurile cu chiriile, vor duce natural la dezvoltarea accentuată în această direcție. Iar Cosm, datorită inovației tehnice care îl face auto-ajustabil, devine o soluție foarte eficientă atunci când scaunul este folosit de mai multe persoane, sau pentru săli de conferință și spații de colaborare –declară Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.

Cosm revoluționează piața de profil din întreaga lume, prin sistemul automat de ajustare și mânerele speciale, introduse în premieră odată cu noul scaun de birou de la Herman Miller. Creat de trei designeri din Germania – Carola Zwick, Roland Zwick și Burkhard Schmitz, Cosm devine punct de referință pentru confort personalizat și ergonomie.

Spre deosebire de alte scaune cu un sistem asemănător, sistemul automat de înclinație de la Cosm – Auto-Harmonic Tilt – permite ajustarea în timp real a scaunului, în funcție de mișcările naturale ale corpului. În funcție de presiunea exercitată de cel care stă pe scaun, care fluctuează natural, mecanismul reglează punctul de sprijin astfel încât să răspundă instantaneu presiunii corpului, iar acesta să se afle într-un echilibru permanent. 

Designul său sofisticat răspunde instantaneu mișcărilor corpului sau de postură, oferind astfel un echilibru natural și un suport complet. Un astfel de scaun este esențial nu doar pentru protecția spatelui, ci și pentru brațe, reducând discomfortul și durerile resimțite în zona acestora și a umerilor după câteva ore petrecute la birou. Mânerele sunt special concepute pentru a prelua din tensiunea cauzată de poziția de la birou, dar mai ales activităților conexe. – adaugă Horațiu Didea.

Practic, dincolo de funcționalitatea legată de activitatea specifică de la birou, acest scaun unic face ca alte activități, precum citirea unei cărți sau lucrul pe telefonul mobil ori tabletă să fie naturale și confortabile.

Detaliile și provocările de ordin tehnic sunt doar parte din munca de cercetare a echipei care a lucrat 10 ani la perfecționarea scaunului Cosm. Astfel, echipa de designeri de la Studio 7.5 și departamentele de dezvoltare și cercetare ale Herman Miller și-au concentrat atenția și asupra esteticii sale. Prin urmare, ei au desăvârșit o piesă care prin ea însăși poate deveni un accent într-un birou și nu numai, fiind un obiect de design în sine.

Cromatica simplă dematerializează obiectul, prin faptul că deși are o mulțime de componente diferite, din materii prime diferite, Cosm este unitar din punct de vedere al culorii, având astfel potențial să devină preferatul arhitecților în amenajarea spațiilor de birou și nu numai –spune Horațiu Didea.

Vânzările Workspace Studio, trend ascendent

Workspace Studio este partener unic acreditat Herman Miller în România și propune soluții integrate pentru amenajarea birourilor actuale, cu design centrat pe individ și tipul de activități desfășurate în prezent la locul de muncă.

În primul trimestru al acestui an, Workspace Studio a realizat proiecte de amenajări de birou în valoare de peste 1,6 milioane euro, cu o creștere de 2% față de perioada similară din 2018. Mobilierul Herman Miller și-a păstrat ponderea de 30% din cifra de afaceri, cele mai vândute scaune de birou fiind și în această perioadă Aeron, Sayl și Mirra 2.  Scaunele Herman Miller sunt recunoscute în lume pentru calitate, ergonomie și garanția de 12 ani și sunt apreciate pentru inovațiile tehnologice pe care le propun.

Interesul față de ergonomie și soluțiile human–oriented continuă să crească în majoritatea domeniilor economiei, însă clienții din IT și industrial păstrează o pondere ridicată în cifra noastră de afaceri, peste 80%. Însă majoritatea companiilor încep să gândească amenajarea biroului ca parte din investițiile în fidelizarea și retenția angajaților, sau chiar în imagine și branding. Birourile moderne nu mai servesc drept simple spații de lucru, ci sunt locuri care stimulează creativitatea, productivitatea și colaborarea în cadrul echipelor. De aceea este cu atat mai important ca acestea să fie personalizate din punct de vedere design în funcție de tipul de activitate pe care echipa o desfășoară –adaugă Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.

Pentru primele trei luni ale acestui an, investiția medie într-un post de lucru amenajat de Workspace Studio s-a menținut la 1000 euro/angajat, la fel ca anul trecut. Sumă include scaunul, biroul, dar și cota din spații comune precum sălile de ședințe, zonele de cooperare, conectare sau relaxare și mobilier acustic.

În 2018, cifra de afaceri a Workspace Studio a ajuns la 5,3 milioane euro, în creștere cu 30% față de anul anterior. Cele mai scumpe posturi de lucru vândute anul trecut au costat 8000 euro per angajat.

Despre Workspace Studio

Workspace Studio este integrator de soluții de fitout și distribuitor de mobilier de birou de înaltă calitate și ergonomie și unic Authorized Accredited Partner al Herman Miller în România.

Soluțiile propuse de Workspaces sunt personalizate și integrate, la cheie, cu accent pe ergonomie, sustenabilitate din punct de vedere financiar și design centrat pe oameni și activitățile și interacțiunile acestora.

Fiind unul dintre puținii jucători din piață orientat către design human –centric, Workspace Studio este Authorized Accredited Partner al Herman Miller în România.

Herman Miller, cel mai prestigios producător mondial de mobilier de birou, creează soluții inovatoare pentru a ajuta oamenii să realizeze lucruri extraordinare în munca lor. Conceptele Herman Miller si designerii care muncesc împreună cu Herman Miller rezolvă probleme reale pentru oameni si organizații din întreaga lume. Această abordare a designului face ca Herman Miller să fie recunoscut ca lider al inovației globale în mobilier de birou, accesorii și servicii ergonomice strategice. Produse Herman Miller se află expuse în colecțiile permanente ale marilor muzee din lume.