De ce să alegi o canapea de piele: 3 motive + un brand adorat de designerii din întreaga lume

  • Iconic Brands

De multe ori, atunci când vorbim de amenajări interioare, apare discuția: canapea de stofă sau de piele? Iar recent a apărut un nou jucător pe piață: velurul. Preferate mai ales pentru birouri, datorită durabilității, canapelele din piele au început să câștige popularitate și pe segmentul rezidențial. Varietatea de texturi și culori reprezintă un atu, iar acestuia li se adaugă 3 caracteristici clasice, despre care vorbim mai jos.

Aspectul, dat de calitatea materialului

Când vine vorba de aspect, canapelele din piele sunt mai elegante, pentru că materialul are o altă ținută. Printre cele mai apreciate canapele din piele se numără clasica Chesterfield, care are brațe rulate de aceeași înălțime ca și spătarul canapelei. De obicei întâlnite în amenajările apartamentelor de burlaci sau în cele de tip loft, canapelele din piele se potrivesc multor stiluri de design interior modern, dar și clasic. 

Rezistență în timp

Canapelele din piele sunt mai durabile decât cele textile, iar datorită procesului de pregătire al materialului resping majoritatea lichidelor ce pot ajunge accidental pe suprafața canapelei. Se curăță ușor, iar dacă sunt îngrijite corespunzător, pot rezista în timp, chiar și zeci de ani. În plus, aspectul vintage este în continuare la modă. 

Pielea, perfectă în caz de alergii 

Dacă locatarii casei suferă de alergii, atunci alegerea este simplă. Pielea este hipoalergenică și respinge acarienii de praf, părul de animale de companie, părul de animale și alți alergeni, care se adună în canapelele din material textil.

Edelman, brandul care a dus pielea la rang de artă

Unul dintre brandurile din portofoliul MillerKnoll este Edelman, cunoscut pentru calitatea materialelor folosite. Fondat de Teddy și Arthur Edelman la finalul anilor 1940, de-a lungul timpului brandul a dezvoltat o mulține de parteneriate creative dinamice, care au făcut din acest brand unul iconic. 

Una dintre colaborările emblematice este cea cu un tânăr artist, pe atunci necunoscut, pe nume Andy Warhol. La finalul anilor 1950 a fost angajat ca designer grafic și a lucrat cu Teddy și Arthur din 1958 până în 1964. Warhol a transpus măiestria Edelman în design grafic, creând imagini captivante pentru pielea Edelman. A creat reclame, ilustrații și o carte de colorat capricioasă cu animale ale căror piei au format colecția de piele Edelman. 

Ilustrațiile lui Warhol, „Water Buffalo”, „Dancing Calf” și „Noa the Boa”, au simbolizat spiritul și atractivitatea lui Teddy și Arthur. Lucrările lui Andy Warhol în numele familiei Edelman sunt în prezent găzduite în colecțiile muzeelor, inclusiv Muzeul Andy Warhol din Pittsburgh și Galeriile Tate/Naționale din Scoția.

Soții Edelman au lansat, de asemenea, o aventură artistică cu prietenul Piero Fornasetti, un artist, ilustrator și producător de mobilier italian. A ilustrat o serie de douăsprezece plăci promoționale, inclusiv „Python a L’Orange” și „Dragon Lizard-Au-Feu” pentru Fleming-Joffe la începutul anilor 1970.

În 1981, după treizeci de ani de excelență în industria pielii, Teddy și Arthur au lansat Edelman Leather pentru interioare. Astăzi, linia include peste 800 de culori și peste 80 de tipuri de piele, toate din surse durabile. Pielea de lux a lui Teddy și Arthur Edelman este în hoteluri, case, birouri și... chiar în avioane.  

Iar acum produsele Edelman se află și în portofoliul Workspace Studio, Certified Dealer MillerKnoll. 

...

Iconic Designs&Products

Dacă despre Herman Miller știți deja că este unul dintre cei mai faimoși producători de mobilier din lume, cunoscut pentru designul inovativ și de înaltă calitate, astăzi vorbim despre unul dintre cele mai iconice produse 

Iconic Designs&Products

Masa Saarinen, piesă de mobilier iconică creată de celebrul designer Eero Saarinen în anii 50, este cunoscută pentru designul său simplu și elegant, care a devenit un simbol al stilului modernist în designul de mo