Digital Business - Pe termen mediu piața de soluții pentru amenajarea birourilor va crește cu 10% pe an

Horațiu Didea este Managing Partner în cadrul Workspace Studio, firmă specializată în soluții pentru amenajarea birourilor și distribuitor de mobilier de birou de înaltă calitate și ergonomie. Workspace Studio este unic Authorized Accredited Partner în România al brandului de scaune de birou Herman Miller.

În primul trimestru al acestui an, Workspace Studio a realizat proiecte de amenajări de birou în valoare de peste 1,6 milioane euro, cu o creștere de 12% față de perioada similară din 2018. Mobilierul Herman Miller și-a păstrat ponderea de 30% din cifra de afaceri, cele mai vândute scaune de birou fiind și în această perioadă Aeron, Sayl și Mirra 2.

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 5,3 milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de anul anterior. Peste 80% dintre proiectele din 2018 au fost realizate pentru clienţi din sectoarele IT.

Este un an bun!

"Este un an bun, se vede creșterea economiei, inclusiv în deschiderea companiilor cu care lucrăm. Proiectele pe care noi le desfășurăm sunt proiecte de amenajări premium, cu design centrat pe oameni și activitățile și interacțiunile acestora. Sunt încă puține companii din România care au deschidere reală către acest tip de proiecte"Horațiu Didea, Managing Partner, Workspace Studio

Cea mai mare provocare pentru un integrator de produse și soluții high end este explicarea conceptelor de ergonomie și design human-centric, adică gândirea întregului spațiu pornind de la nevoile personalizate ale angajaților fiecărei companii.

Acest mod de a gândi proiectul de amenajarea birourilor are impact asupra sănătății și productivității angajaților și asigură cadrul pentru ca aceștia să creeze valoare în companie.

"Recent am lucrat îndeaproape cu echipa eSky pentru identificarea și implementarea soluției ideale de spațiu de lucru, adaptată la cultura lor organizațională prin ergonomie și design."

Piața de amenajări de birouri va continua să crească cu 10% pe an

Conform reprezentantului WS, piața de solutii de amenajare a birourilor se aliniază la tendințele de dezvoltare ale economiei locale și va continua să crească în următorii ani cu circa 10% pe an. Se construiesc clădiri noi de birouri, iar companii multinaționale anunță intrarea pe piața locală.

Workspace Studio se adresează și micilor antreprenori și celor care lucrează de acasă. Aceștia, la fel ca angajații din companii mai mari, au nevoie de un birou ergonomic cu design de calitate. Cele mai populare alegeri pentru zona aceasta sunt scaunele ergonomice de la Herman Miller și birourile cu reglare pe înălțime.

De asemenea produsele Herman Miller Collection sunt folosite pe segmentul residential de lux. Sunt, în total, cateva sute de astfel de situații anual.

8 săptămâni durează în medie o amenajare de birou

Workspace Studio lucrează cu propriile echipe de designeri, arhitecți, ingineri si project manageri. Pentru execuția lucrărilor de amenajare, compania apelează la subcontractori.

Durata medie alocată amenajărilor de interior este 8 săptămâni, însă depinde foarte multe de ce presupune amenajarea și produsele ce urmează a fi instalate.

Majoritatea companiilor caută soluții ieftine

La nivel de piață, majoritatea companiilor din România sunt mai degrabă orientate către soluții low cost, încă nu se investește în amenajarea birourilor care să susțină creșterea productivității, menționează Didea.

"Clienții noștri sunt cei care înțeleg importanța scaunului de birou, a ambientului și care, în general, se folosesc de amenajarea spațiului de lucru pentru retenția și atragerea angajaților, dar și pentru consolidarea brandului și a valorilor de brand."

Investiția medie într-un post de lucru amenajat de Workspace Studio în 2018 a fost de 1000 euro/angajat, incluzând scaunul, biroul și cota din spații comune precum sălile de ședințe, zonele de cooperare, conectare sau relaxare. Cele mai scumpe posturi de lucru vândute anul trecut au costat 8.000 euro per angajat.

Articol pentru Digital Business din 24.05.2019