Mediafax - Angajatii vor sa revina la birou, sub anumite conditii

Munca la birou

  • BestJobs: 4 din 10 angajaţi vor să revină la birou sau să lucreze în sistem hibrid
  • Un sfert dintre angajaţii respondenţi vor să lucreze în continuare de acasă
  • Genesis Property: 37% dintre respondenţi vor birou pe model de co-working

La birou, acasă sau în ambele părţi? Cum ai prefera să lucrezi? Conform unui sondaj BestJobs munca de acasă câştigă mai mulţi adepţi iar 60% din respondenţi spun că angajatorii nu ar trebui sa renunte la birou, însă ar trebui schimbat stilul acestora. 

Horaţiu Didea conduce Workspace Studio, o companie care se ocupă cu amenajarea spaţiilor de muncă ale firmelor. Spune că şi ei şi-au reamenajat birourile pentru cerinţele actuale.

„Ne-am reamenajat biroul ca să servească mai bine noile tendinţe.”, a declarat Horaţiu Didea, managing partener Workspace. 

„Munca de training, educarea tinerilor, munca de proiect şi munca de socializare sunt aproape imposibil de servit de la distanţă şi atunci spaţiile de birouri trebuie reamenajate să servească acestui tip de muncă pentru a mări productivitatea şi până la starea de bine a angajaţilor.”, a mai adăugat acesta.

Horaţiu mai spune faptul că angajatorii vor avea de acum înainte mereu salariaţi care lucrează parţial acasă sau la distanţă, cât şi la birou. Din cauza acestui fapt, birourile trebuie reamenajate astfel încât să fie prolifice pentru desfăşurarea activităţilor.

„Este foarte important ca toate spaţiile de meeting, de colaborare, de discuţie, cafeterii, să aibă nişte elemente audio-vizuale care să permită rapid colaborarea la distanţă.”, a menţionat specialistul. 

Articol aparut pe Mediafax.ro