Noul sens al spațiilor de birouri: context pentru colaborare, inovație și mentorat -AngajatorulMeu.ro

În 2022, numărul proiectelor de dimensiune medie, cu valori între 250.000 și 400.000 euro, realizate de Workspace Studio, un grup specializat în design și amenajări de birouri de înaltă calitate și Certified Dealer al grupului MillerKnoll în România, s-a dublat față de anul precedent.

Mai mult de jumătate dintre proiecte au presupus o regândire a spațiului pe o suprafață mai mică cu până la 25 la sută, dar cu investiții substanțiale în creșterea calității. Orientarea către creșterea nivelului de calitate, ergonomie și design s-a remarcat și în proiectele mari, cu valoare peste un milion de euro.

Bugetul mediu alocat, ce ia în calcul stația de lucru individuală și cota aferentă din spațiile comune, a crescut la peste 2.000 euro/ post de lucru, pe fondul integrării unor soluții și piese de mobilier cu ergonomie și design superioare. Suprafața ocupată de birourile individuale a scăzut la sub 45 la sută din suprafața totală, iar accentul s-a pus pe spațiul alocat zonelor de colaborare, socializare și relaxare, care a crescut spre 60 la sută în majoritatea proiectelor.

Cititi articolul integral pe AngajatorulMeu.ro, unde a aparut in februarie 2023.