Pro TV - Companii din România se gândesc să treacă definitiv la munca de acasă

Deși mii de companii au preferat să apeleze la munca de acasă, rezultatele par a fi surprinzătoare.

Unele firme, mai ales din domeniul IT, au simțit o creștere a productivității, așa că sunt destui care își pun serios problema să-i lase pe angajați să lucreze de acasă și după ce se încheie criza sanitară. Sunt costuri reduse pentru firme, dar și pericole ca echipa să se destrame.

Cea mai mare companie de retail online din România are 5000 de angajați în patru țări. Peste jumătate dintre aceștia au lucrat în această perioad[ de acasă, iar sondajele arată că cei mai mulți au fost mulțumiți.

Horațiu Didea, companie mobilier de birou: „Ideal este să ai un birou care să fie ajustabil electric, să-ți schimbi postura în care lucrezi. Din ce în ce mai mult și majoritatea firmelor de IT fac asta. Un birou electric sau varianta mai ieftină, o poliță pusă undeva îți permite să iei laptopul și să lucrezi în picioare, schimbând postura, stimulând circulația sângelui și a musculaturii.”

Au fost și șefi care le-au permis oamenilor să-și ducă acasă tot biroul.

Horațiu Didea, companie mobilier de birou: „Un scaun care are un mecanism de basculare care să poată să fie ajustat în funcție de greutatea celui care îl utilizează, să-ți permită o postură corectă, ergonomic, cu tălpile sprijinite pe pământ, cu unghiul genunchiului și al soldului mai mare de 90 de grade, care să aibă și în mod ideal o peliculă care să permită o temperatură ideală pe toată suprafața corpului, cu brațe ajustabile.”

Articol pentru editia Pro TV din 18.05.2020