ZF Investiţi în România! Horaţiu Didea, Workspace Studio: Anul 2022 este unul bun pentru segmentul nostru. Incertitudinea e pentru anii care urmează -Ziarul Financiar

Compania a înregistrat afaceri de 6 mil. euro în primele şase luni, plus 20%, şi ţinteşte 11 mil. euro până la finalul anului, plus 10% faţă de 2021.

Piaţa de birouri şi segmentul serviciilor de amenajări pentru aceste spaţii înregistrează un an bun, pe fondul unei cereri ridicate, însă perspectivele pentru 2023 sunt învăluite în incertitudine la acest moment din cauza contextului dat de inflaţie şi de posibilitatea unei recesiuni, a explicat Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio, în emisiunea ZF Investiţi în România!, reali­zată în parteneriat cu CEC Bank. 

„Anul 2022 este unul bun pentru segmentul nostru, cum e şi pentru întreaga Românie al cărei PIB creşte, pentru că au fost foarte multe investiţii care au fost reţinute în anii de pandemie şi anul acesta foarte multe companii au declanşat aceste investiţii. Incertitudinea este pentru anii care urmează, atât din cauza problemelor globale legate de război, recesiune, inflaţie, cât şi pentru că rolul biroului în sine rămâne incert şi pentru anii care vor veni“. 

Furnizorul de soluţii de amenajări pentru spaţii de birouri spune că există în prezent o cerere ridicată în piaţa de birouri, mai ales când vine vorba despre spaţii de o calitate ridicată. 

„Dacă o luăm istoric, forţa de muncă din birouri a originat din forţa de muncă din fabrici. Omul era o unealtă de producţie su­pravegheată de nişte manageri. În mo­mentul în care tehnologia a apărut începând cu anii ’60-’70, tot ce înseamnă amenajarea şi cum este construită o clădire de birouri s-a schim­bat. Iar acum pandemia a accelerat această tendinţă naturală a economiei prin care omul nu mai e doar o unitate de producţie, ci poate face munca de absolut oriunde, şi rolul biroului rămâne unul incert pentru că multe companii nu se pot adapta“. 

Citeste articolul integral in Ziarul Financiar din iulie 2022.