Scaunele Generation by Knoll, un love letter pentru spatele tău

  • Iconic Designs&Products

Într-o lume în care există un buton pentru orice este de-a dreptul reconfortant să găsești un obiect care “simte” forma și poziția corpului tău și se ajustează în linie cu el. Iar acest obiect este scaunul Generation by Knoll. 

Înainte să intrăm în caracteristicile ergonomice și motivele pentru care scaunele Generation by Knoll sunt printre cele mai bune opțiuni pentru office sau chiar un “love letter” pentru spatele tău, să vorbim despre istoria lui. 

Pionier pe segmentul office, cu inovații de produs utilizate și astăzi, primul scaun Generation a fost lansat în 2009 și este rezultatul unei strânse colaborări dintre Knoll și studioul Formway Design din Noua Zeelandă. După sute de ore de analiză a modului în care angajații folosesc scaunul de birou, Knoll și Formway au concluzionat că există o mult mai mare nevoie de mobilitate pe care scaunele clasice nu o puteau susține. Mai exact, în timpul programului de birou avem mai mult de o postură – cea clasică, cu fața la latop: ne rotim, ne lăsăm pe spate, ne aplecăm pe tastatură. Apoi, în raport cu cei din jur, avem anumite mișcări specifice muncii într-o echipă. 

Cu peste 60 de experiență în proiectarea obiectelor de mobilier, Formway a înțeles că nicio combinație de sisteme de reglare nu ar putea face ca un scaun să fie confortabil în fiecare dintre pozițiile pe care le avem la birou. Așa că, a luat-o de la zero și a creat un produs cu adevărat inovator, reconsiderând fiecare componentă: a folosit un material nou, revoluționar, pentru spătarul scaunului și o formă care anticipează și permite o multitudine de poziții ale corpului, fără însă a-i încărca designul cu butoane și mânere. 

Pe scurt, scaunul trebuia să răspundă unui număr mare de situații, să ofere flexibilitate și confort, să fie ușor și fiabil, complet ergonomic și prietenos cu mediul. Aceste caracteristici s-au transformat apoi în sloganul: „Primul scaun care te lasă să stai așa cum vrei”.

În 2009, scaunele Generation create de Knoll și Formway au reprezentat o inovație pe piața obiectelor de design destinate segmentului office. Nu este prima dată când cele două companii colaborează. În 2002, acestea au creat scaunul Life® de mare succes, cunoscut pentru designul său sofisticat, ajustările intuitive, ergonomia receptivă și fiabilitatea. Life a fost baza pe care au construit produsele din gama Generation, urmate MultiGeneration și ReGeneration. 

Și acum să aflăm de ce Generation by Knoll este un love letter pentru spatele tău. 

Este primul scaun de birou care poate susține mai multe posturi ale spatelui, atât pe cele verticale necesare pentru munca concentrată, dar și pe cele mai relaxate, precum cele specifice muncii în echipă (brainstorming-uri).

În al doilea rând, are spatele flexibil, așa încât se poate rearanja ușor ca răspuns la mișcărilor celui care îl folosește, și brațele reglabile. Deci permite o mai mare mobilitate. 

Designerii nu au uitat nici de zona de șezut, care este din spumă poliuretanică turnată, de înaltă rezistență, cu înveliș textil și structură din nailon, moale, confortabilă, dar rezistentă impact. Dar nici de roțile glisante, cu frână, perfecte pentru orice tip de pardoseală, sau de segmentul aferent zonei lombare, reglabil în funcție de înălțimea persoanei – extrem de important în cazul persoanelor care petrec multe ore la birou. 

Generation by Knoll este primul scaun care se adaptează utilizatorului, nu invers. Permite oamenilor să stea așa cum doresc să stea, respectând în același timp principii holistice de ergonomie. La mulți ani distanță de la lansare, scaunul creat de Knoll și Formway rămâne un pionier pe segmentul scaunelor de birou. 

 

...

Iconic Designs&Products

Dacă despre Herman Miller știți deja că este unul dintre cei mai faimoși producători de mobilier din lume, cunoscut pentru designul inovativ și de înaltă calitate, astăzi vorbim despre unul dintre cele mai iconice produse 

Iconic Designs&Products

Masa Saarinen, piesă de mobilier iconică creată de celebrul designer Eero Saarinen în anii 50, este cunoscută pentru designul său simplu și elegant, care a devenit un simbol al stilului modernist în designul de mo