Abak prezintă un profil ultrasubțire cu materiale lucioase care-i conferă un aspect modern și elegant.

AbakEnvironments

Istoricul produsului

Cu un profil minimalist în linii drepte și o eleganță vizuală studiată, gama AbakEnvironments echipează companiile cu spații de birouri de înaltă calitate din 2004. Cedându-i arhitecturii rolul principal, AbakEnvironments arată ingenios și funcțional în aceeași măsură. Profilul suplu, precum și materialele translucide și lucioase garantează eleganță și modernitate în toate colțurile lumii.

Oferind o soluție de mobilier de birou extrem de versatilă, AbakEnvironments creează noi oportunități de amenajare interioară prin AbakEnvironments Bench și AbakEnvironments Exchange.

 
AbakEnvironments

Versatilitate simplă

Cu AbakEnvironments, îți creezi o varietate de spații de lucru (spații deschise, spații de reuniuni și birouri private), pornind de la o gamă de componente simple și de sine stătătoare. Birourile de sine stătătoare, aranjamentele liniare, mesele de reuniuni sau configurațiile cu pereți comuni sunt ușor de calibrat și de instalat.

Grinzile duble solide se conectează la 90 sau la 120 de grade. Picioarele se prind de grinzi, care susțin suprafețele de lucru și ecranele. Suprafețele și ecranele se pot atașa în orice punct de-a lungul peretelui de performanță sau al grinzii.

 
AbakEnvironments

Eleganță rafinată

AbakEnvironments prezintă forme orizontale puternice și versatile, precum și un profil suplu și modern. Liniile curate și lejeritatea elementelor AbakEnvironments aduc arhitectura de interior în lumina reflectoarelor. Atenția pentru detalii vizibilă în modul în care se îmbină elementele și materialele îi conferă sistemului AbakEnvironments un aspect rafinat. Prin utilizarea materialelor translucide și lucioase se creează o senzație de spațialitate și de deschidere.

 
AbakEnvironments

AbakEnvironments: Exchange

Concepută de BroomeJenkins și folosind elemente din platforma AbakEnvironments inițială, AbakEnvironments Exchange este o soluție ergonomică extrem de inovatoare. Stațiile de lucru pot fi ajustate pe înălțime, poți să lucrezi la ele așezat sau în picioare, precum și să le reconfigurezi și să le adaptezi cu ușurință pentru a corespunde exigențelor dinamice în materie de ergonomie. Bazându-se pe o platformă-nucleu excelent proiectată, Exchange oferă posibilitatea de a spori cu ușurință capacitatea prin adăugarea sau înlăturarea opțiunilor și a accesoriilor, trecând astfel de la un sistem fix la o soluție de ajustare pe înălțime cu broșă, manivelă sau motor electric. Cea mai sănătoasă postură anatomică este cea care se schimbă de-a lungul zilei. Cu ajustabilitatea pe înălțime pentru statul pe scaun sau în picioare, îți ușurezi viața.

 
AbakEnvironments

AbakEnvironments: Bench

AbakEnvironments Bench folosește un design simplu și elegant pentru a oferi stabilitate excepțională cu o structură internă minimală. Bench prezintă avantajul de a optimiza folosirea spațiului disponibil, maximizând în același timp capacitatea utilizatorului.

 

Istoricul designului

La vârsta de 11 ani, Tim Wallace și familia sa s-au mutat din Marea Britanie în Pennsylvania. „Cei trei ani pe care i-am petrecut în Pennsylvania m-au influențat enorm", își aduce aminte Wallace. „Chiar m-au ajutat să-mi deschid orizonturile. Eram un copilandru din Marea Britanie când am plecat în SUA și m-am întors marcat de cât de mare și de diversă este lumea".

Anii pe care i-a petrecut în afara țării sale natale i-au impregnat lui Wallace pasiunea de a descoperi, care i-a fost extrem de utilă în cariera sa de designer de mobilier. „Îmi place să adun informații și să aflu totul despre toate, din cât mai multe surse posibil, atunci când lucrez la proiecte", explică el. „Fac extrem de multă cercetare înainte să încep să creez, indiferent de proiect".

Crearea de obiecte de design pentru piața internațională are propriul set de dificultăți. Chiar dacă eforturile pentru realizarea gamei AbakEnvironments depășesc numeroase frontiere culturale, „am stabilit un set de componente de bază, sau de game, ce pot fi asamblate în diverse moduri, în funcție de obiectivul vizat pentru a răspunde unor nevoi precise", spune Wallace. „A fost un proiect fascinant și rezultatele obținute mi-au adus o satisfacție deosebită."

Wallace precizează că face parte dintr-un mic grup de designeri britanici care se implică puternic pentru a influența întregul sector. „Scopul meu atunci când concep mobilier este să-l adaptez modului nostru de viață. Nu trebuie să fie exclusiv sau impenetrabil. Din contră, trebuie să fie accesibil pentru fiecare".