Biroul Ratio facilitează o tranziție fluidă între statul pe scaun și statul în picioare oferind utilizatorilor posibilitatea să își modifice posturile după cum au nevoie.

Ratio

Istoricul produsului

Studiile arată că schimbarea posturilor este benefică pentru sănătatea noastră. Cu cât facem mai multă mișcare, cu atât ne simțim mai bine. Și când ne simțim mai bine, muncim mai bine.

Biroul Ratio ajustabil pe înălțime facilitează o tranziție fluidă între statul pe scaun și statul în picioare. Utilizatorii pot să își modifice posturile după cum au nevoie pe parcursul zilei pentru a-și găsi echilibrul dintre statul pe scaun și statul în picioare. Birourile Ratio pot să fie configurate individual sau într-un număr nelimitat de grupuri și să fie asociate cu alte soluții de birou pentru a completa spațiul de lucru.

 

Stai pe scaun. Stai în picioare. Te miști. O iei de la capăt.

În medie, stăm la birou de la trei până la opt ore pe zi și o bună parte dintre noi petrecem mai mult timp așezați decât întinși într-un pat pentru a dormi.

Studiile arată că sedentarismul este un factor de risc în apariția unor boli sau afecțiuni precum diabetul, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și anumite forme de cancer.

Statul în picioare pentru durate scurte favorizează circulația sanguină, arde mai multe calorii și accelerează metabolismul. În schimb, statul în picioare îndelungat este susceptibil să cauzeze oboseală și dureri de spate. De aceea, este recomandată schimbarea poziției de-a lungul zilei.

Cu mobilierul ajustabil pe înălțime, îți poți reduce cu până la 60% timpul petrecut în poziție așezată și trecerea de la statul așezat la statul în picioare nu poate fi decât benefică.

Design natural

Cu liniile curate și ușoare ale designului său aerisit, Ratio a fost conceput pentru a se integra în spațiul de birouri modern.

Ratio îi încurajează pe utilizatori să facă mișcare și să-și schimbe posturile de-a lungul zilei de lucru. Biroul Ratio este disponibil cu două tipuri de ajustare electrică pe înălțime, cu posibilitatea de a programa înălțimi prestabilite pentru birourile respective. Astfel, poți să-ți ridici biroul exact la înălțimea prestabilită cu o simplă atingere de buton. Este disponibil și cu ajustare manuală a înălțimii.

Ratio vine cu o gamă de opțiuni de panouri de delimitare, în funcție de configurația spațiului de lucru. Într-o configurație autonomă, panoul de delimitare este opțional. Dacă optezi pentru delimitarea cu panou, acesta se deplasează pe verticală odată cu biroul pentru un plus de intimitate. Într-o configurație față în față, panoul rămâne într-o poziție fixă între cele două birouri.

Ratio

Un mediu de lucru dinamic

Ratio se integrează perfect cu celelalte produse, de la sistemele noastre de birouri și de depozitare până la scaunele și mesele laterale complementare, pentru a crea un spațiu de lucru dinamic în care mișcarea de-a lungul zilei are loc intuitiv.

Prin designul lor, birourile Ratio sunt în totalitate compatibile cu diverse instrumente ergonomice, mai ales cu suporturile de ecran Flo. Astfel, este simplu să modifici poziția unuia sau a mai multor ecrane atunci când îți schimbi postura.

 

Istoricul designului

Ratio

Patrimoniul nostru de design: o poveste care merge mai departe
La Herman Miller, am fost mereu convinși că este crucial să favorizăm mișcarea benefică pentru sănătate și schimbările de postură la birou. De altfel, această abordare se regăsește în istoricul designului nostru. În anii 1960, Robert Propst și George Nelson au lansat conceptul inovator al pozițiilor de lucru alternative.

Robert Propst, creatorul sistemului de birouri Action Office, primul sistem de birouri în spațiu deschis, a conceput un scaun hibrid care combină elementele unui taburet și ale unui scaun. George Nelson, desemnat Director de design în 1947, era adept al statului în picioare la serviciu. Crezând că nu este singurul cu această preferință, a conceput un birou înalt cu capac retractabil pentru linia de birouri Action Office. Ambii designeri au înțeles beneficiile statului în picioare la serviciu, cu mult înainte ca termenul „ergonomie” să intre în limbajul curent.