Biz - Workspace Studio în creştere cu 25% faţă de aceeași perioadă a anului trecut

Workspace Studio, companie specializată în amenajări de birouri și soluții de fitout, a încheiat prima jumătate din an cu o cifră de afaceri de 3,5 milioane euro. Față de prima jumătate a anului trecut, cifra de afaceri a crescut cu 25%, dinamica pozitivă datorându-se în principal proiectelor de amenajare orientate către ergonomie.

Dacă în designul tradițional al spațiilor de birouri, o tremie din suprafață este alocată zonelor de circulație, în designul actual al birourilor, accentul se mută pe zonele de conectare care ajung să ocupe 47% din suprafață, potrivit unui studiu realizat de Herman Miller.

Ponderea mobilierului Herman Miller, al cărui partener unic acreditat în România este Workspace Studio, a crescut la 35% din cifra de afaceri, cele mai vândute scaune de birou fiind Aeron și Mirra2.

În primele șase luni ale acestui an, 60% dintre proiectele realizate de Workspace Studio au presupus amenajarea de zone de relaxare, de lounge sau zone de discuţii într-un cadru informal cu accent pe creșterea calității vieții la birou.

”În 2019 am înregistrat o creştere cu 50% a proiectelor de amenajare a unor cafeterii speciale care încurajează creativitatea și care cresc productivitatea, completând aspectele funcţionale dintr-un spaţiu de birouri”, a declarat Horaţiu Didea, Managing Partner, Workspace Studio.

În perioada actuală, cele mai căutate produse sunt scaunele de birou Herman Miller, birourile ajustabile electric și soluțiile de izolare fonică încadrate natural în decorul biroului.

Reamenajarea crește calitatea vieții la birou

Companiile românești, în încercarea de a atrage și de a reține resursele umane, au început să se orienteze către proiecte menite să ridice calitatea vieţii în timpul orelor de program.

Proiectele au ca scop reamenajarea biroului cu accent pe realocarea spațiului, ghidându-se după principii de ergonomie socială și fizică, dezvoltare de spații multifuncționale și adaptare a acestora la modul de lucru specific al fiecarei companii.

Învestiția medie într-un post de lucru amenajat Workspace Studio a crescut în primul semestru din 2019 de la 1.000 euro la 1.200 euro per angajat.

În 2018, cifra de afaceri a Workspace Studio a ajuns la 5,3 milioane euro, în creștere cu 30% față de 2017, cele mai scumpe posturi de lucru vândute anul trecut costând 8.000 euro per angajat.

Articol aparut in editia Biz din 31.07.2019