DesignTherapy - Cel mai important lucru pentru ORICE birou

Un studiu Leesman, realizat pe 250.000 de angajați, care își desfășoară activitatea în +2.000 de birouri, arată că 85% dintre angajați asociază confortul la birou cu calitatea scaunului pe care stau asezati cel putin cateva ore in fiecare zi. Nu degeaba. Stăm pe scaun între 3 și 5 ore zilnic. Uneori chiar fără întrerupere. Partea bună cu statul acasă este că te ridici de 1636754 ori pe zi. Că ești acasă. Dar aici intervine întreruperea de la punctul 1. 

Să mai zic că, după două săptămâni de muncit de pe diverse scaune – de masă, de bar, ce aveam prin casă, de stat pe sus, pe jos, pe puful copilului, în pat (mai aveam un pic și ajungeam și în baie), am decis să rup lanțul izolării pentru a-mi lua acasă scaunul de la birou? V-am mai zis că este un Aeron, luat de la Workspace Studio, unicul partener și distribuitor autorizat din România.

Herman Miller folosește niște polimeri care garantează elasticitatea scaunului pentru 20 de ani. Sper să nu păstrez niciun scaun 20 de ani, dar, sincer, am toate șansele. După 1 an de folosire intensă, scaunul Aeron arată ca și cum abia l-am scos din cutie. Ce legătură are funcționalitatea unui scaun cu hygge? Păi e simplu: hygge se traduce prin confort și relaxare, iar scaunul și, implicit, poziția nepotrivită de lucru îți vor aduce contrariul. 

Și, dacă ți se pare că nu sunt suficient de fashionable, think again, Ia uite mai sus cât de bine se integrează aceste scaune de birou în designul unei case, și nu vorbim doar despre Aeron, ci și despre Mirra, Cosm, Sayl…

Hygge la biroul de acasă = productivitate

Dacă acum câțiva ani cineva mi-ar fi zis să investesc în biroul de acasă, aș fi zis no way. Sunt multe alte lucruri de făcut. Acum, de ziua mea îmi doresc un birou ajustabil pe înălțime.

Sper să nu ne prindă ziua aceea tot în izolare sau distanțare socială, însă știu sigur că ar fi util, fie pentru homeoffice days (că o să ducem dorul casei), fie pentru zilele când chiar trebuie să muncești de acasă – de exemplu când copilul nu se simte bine sau ai de terminat un proiect.

Da, astfel de achiziții reprezintă investiții de câteva sute de euro, dar sunt, așa cum ziceam… investiții. Iar dacă ești antreprenor, freelancer sau ai parte de un angajator care permite homeoffice days și când nu traversam nicio pandemie… chiar vor face diferența.

Articol aparut in editia DesignTherapy din 31.03.2020