ReConstruct 2019: Living office - conceptul pe care nimeni nu il mai poate ignora in piata de birouri

Despre starea de bine la birou se vorbeste din ce in ce mai mult, in contextul unui mediu tot mai competitiv in piata muncii. Chiar daca aceasta expresie a pornit initial din departamentele de HR ale marilor companii, in cativa ani conceptul a cucerit rapid segmentul de birouri, de la amenajare pana la dezvoltare. Asadar, angajatii fericiti nu mai sunt doar preocuparea angajatorilor, ci si a dezvoltatorilor din piata de birouri, a consultantilor si a specialistilor in design sau amenajare. Iar aceasta tendinta se reflecta tot mai mult in proiecte mixte, cu accent pe experiente si cu o preocupare activa pe schimbarea comunitatilor.

Speakerii din primul panel al evenimentului ReConstruct 2019 au explicat cum s-a schimbat si cum se schimba piata in continuare.

Horatiu Didea, CEO Workspace Studio, considera ca cel mai important aspect este intelegerea clientului final si a nevoilor lui.

„O tendinta importanta este cea de amenajarea de spatii multifunctionale. Pornind de la studiile care arata ca, de exemplu, o sala de sedinte sau un birou de manageri sunt utilizate doar 25-30% din timp, am amenejat pentru un client, companie de IT, spatii multifunctionale: sali de intalniri care sunt si spatii de relaxare sau birouri de manageri care pot fi si sali de meeting”.

Mai multe studii recente arata faptul ca oamenii sunt mult mai relaxati si sansele de a spune adevarul cresc cu 25-30% in intalniri care se deruleaza in spatii relaxate si in pozitii relaxate, cum ar fi pe o canapea sau un fotoliu, in loc de un scaun clasic.

Didea este optimist cu privire la evolutia pietei, chiar daca este de acord ca urmeaza o usoara corectie, din cauza ofertei mai mare decat cererea. „Acest lucru va creste pretentiile clientilor, va stimula concurenta si toata lumea se va preocupa sa construiasca spatii umane, flexibile, variate”.

Prezentare in cadrul evenimentului ReConstruct 2019