Workspace Studio mizează pe afaceri de 15 milioane de euro, o creștere de peste 50% față de 2021 -Forbes

În contextul în care companiile fac tot ce pot pentru a-și atrage înapoi cea mai prețioasă resursă, angajații, furnizorii de soluții de fit-out vin cu oferte pentru toate bugetele și preferințele, iar accentul se pune pe spații colaborative. Workspace Studio, companie distribuitoare de mobilier de birou şi produse arhitecturale şi ergonomice, se așteaptă să obțină în acest an o cifră de afaceri în jurul a 15 milioane euro, în creştere de 50% față de 2021.

Una dintre cauzele creşterii este faptul că, în pandemie, multe bugete au fost îngheţate, iar anul acesta s-a facturat pentru proiecte mai mari, finalizate, chiar dacă unele au fost începute anul trecut. 

Începând din vara lui 2022, compania locală înființată de Horațiu Didea, a devenit dealer certificat pentru MillerKnoll în România. Grupul de design colectiv pentru interioare MillerKnoll cuprinde sub umbrela sa branduri de mobilier, textile și decorațiuni precum Herman Miller, Knoll, Edelman, FilzFelt, Hay, NaughtOne și altele. 

„După doi ani de schimbări și transformări, companiile caută să dea un nou sens spațiilor de birouri. Vor să le transforme în spații plăcute, confortabile, utile, practice și ergonomice. Angajații vor spații de birouri care să arate mai bine decât cele de acasă, caută varietate, atât în design, cât și postural. Totodată, au crescut mult așteptările și exigențele tuturor în ceea ce privește ergonomia, calitatea aerului, a luminii ori distribuției spațiilor de lucru”, spune Horațiu Didea, Managing Partner al Workspace Studio. 

Potrivit acestuia, bugetul mediu per angajat, care include atât stația de lucru, cât și cota aferentă din spațiile comune, a ajuns la peste 2.000 euro/post de lucru, în creștere cu 10% față de anul trecut. 

Iar în contextul crizei economice și muncii în sistem hibrid, spațiile au devenit mai aerisite, fiind alocate suprafețe medii per angajat în creștere cu aproape 50% față de perioada pre-pandemie. Dacă în urmă cu 2-3 ani, 65% din suprafața proiectelor de amenajare era concentrată pe zone individuale de lucru, birouri individuale, în prezent proporția este de 55% în favoarea zonelor de colaborare și socializare.

Cititi articolul integral pe Forbes.ro, unde a aparut in decembrie 2022.