Baux lanseaza o librarie de modele pentru plăci acustice ce pot fi descarcate online.

Designerii pot descărca acum fișiere tipice pentru peste 500 de panouri acustice colorate și plăci de absorbție a sunetului, folosind un instrument de design online creat de marca suedeză Baux, în colaborare cu studioul de design Form Us With Love.

Noul software– Baux Pattern Tool - a fost creat pentru a oferi "îndrumări de proiectare" arhitecților și designerilor de interior, făcând mai ușor crearea de spații izolate fonic utilizând panourile acustice modulare ale lui Baux.

Utilizatorii pot naviga printr-o bibliotecă de modele construite din branduri de absorbție a sunetului și panouri mai mari, care sunt realizate din vată de lemn - un amestec de lemn de molid, apă și cimenturi.

Instrumentul Baux Pattern vă permite să vă restrângeți căutarea selectând fie plăci sau panouri mai mari, fie filtrarea după formă și dimensiune. De asemenea, prezintă modele de trend și "alegerea editorilor".

Modelele includ modele de tip "chevron", "check", "herringbone", dungi și mozaic, într-o gamă largă de culori, potrivite pentru multe interioare diferite.

"Modelele oferă clienților noștri o platformă digitală pentru a explora, amesteca și potrivi forme și culori pentru a crea un design acustic unic, care poate transforma în totalitate spațiile interioare", a declarat directorul executiv și co-fondatorul Baux Fredrik Franzon.

Marca intenționează ca instrumentul Baux Pattern să economisească timp pentru profesioniști, oferind o "scurtătură creativă" și o modelare vizuală instantanee. Utilizatorii pot descărca fișiere 3D arhitecturale gratuite, imagini și fișiere AI ale modelului selectat.

Fiecare model repetabil măsoară un spațiu predefinit și vine cu o previzualizare pentru a economisi timp pentru schițare și redare. Marca se aseamănă cu procesul de cumpărare a tapetului, cu calcule rapide și citate exprese.

"Am vrut să facem procesul simplu de proiectare. Arhitecților și designerilor ar trebui să le fie ușor să exploreze posibilitățile acustice creative", a declarat Jonas Petterson, CEO From us With Love și co-fondator al firmei Baux

Baux a fost înființată în 2014 de Jonas Pettersson, John Löfgren și Petrus Palmér de la From us With Love și antreprenorii Johan Ronnestam și Fredrik Franzon, cu scopul de a lua produse arhitecturale convenționale și de a le face mai durabile și mai atractive.

Brandul a creat de atunci panouri modulare din lână de lemn. Nu este numai un produs fonoabsorbant, ci și izolant, și foarte rezistent la foc, mucegai și putregai.

Baux are în prezent proiecte în curs de desfășurare în peste 40 de țări și instalații în sedii centrale precum Google, Accenture, KPMG și Volvo. De asemenea, a investit recent în rețelele de distribuție și reprezentare.

Baux Pattern Tool a fost lansat la târgul de mobilier din Stockholm din 2017 și compania intenționează să o actualizeze periodic cu noi modele.

Articol din dezeen