Grupul de scaune Keyn este o gamă de scaune de ședințe și de vizitatori care răspunde schimbărilor de postură înclinându-se până la 10 grade pentru confort sporit, ideal pentru spațiile colaborative.

Istoricul produsului

Grupul de scaune Keyn este o gamă de scaune de ședințe și de vizitatori care oferă reactivitate în mișcare și confort instantaneu pentru spațiile colaborative. Designul, elaborat de firma londoneză forpeople, folosește patru componente-cheie pentru a crea fiecare model din grup, oferind astfel fiecăruia aceeași atractivitate vizuală. Pentru confort suplimentar, mișcarea sistemului CradleFlex al scaunului Keyn răspunde schimbărilor de postură, înclinându-se până la 10 grade.

O soluție la statul prelungit

Fără un scaun confortabil, mai ales la ședințe, publicul își pierde atenția, obosește și ajunge să își piardă interesul. Pentru a răspunde acestei probleme, am colaborat cu cei de la forpeople, o firmă de design din Londra, pentru a crea Grupul de scaune Keyn. Designul s-a conturat pornind de la analiza mișcărilor utilizatorilor atunci când stau pentru perioade îndelungate în ședințe și în spațiile colaborative.

Adaptabilitate la mișcare

Sistemul brevetat CradleFlex al scaunelor Keyn reacționează la mișcările corpului tău. Spătarul se înclină cu ușurință până la 10 grade, simultan cu deplasarea în față a șezutului. Fiecare dintre versiunile Grupului de scaune Keyn este echipat cu sistemul CradleFlex. Acesta îți susține schimbările de postură. Tu te bucuri de confort și rămâi concentrat.

Confort instantaneu

Atunci când stai cu spatele drept, scaunul Keyn îți oferă confort instantaneu datorită spătarului sculptat, care rămâne mereu în contact cu coloana ta vertebrală. În plus, spătarul mulat al versiunii cu pernă respectă cele mai exigente protocoale de curățare. Acesta este format dintr-un polimer flexibil, extrem de util pentru zonele de trafic intens cum ar fi cafenelele.

Eleganță universală

Pentru cei de la forpeople, a fost important ca fiecare versiune a scaunului să ofere aceeași atractivitate vizuală. Astfel, aceștia au creat un design bazându-se pe patru elemente-cheie: baza, sistemul de basculare, carcasa și o plajă de tapițerii de piele sau textile. Motivele detaliate ale scaunului contribuie nu doar la estetica sa ușoară, ci oferă și ventilarea necesară pentru confortul tău termic.

Un scaun, multiple personalități

Aparența scaunelor Keyn modulabilă. Creează diferite efecte vizuale prin combinarea finisajelor pentru baze (cu patru picioare, cu cadru sau în stea cu patru brațe), carcase și armături, precum și o gamă cuprinzătoare de materiale. Aceste materiale variază de la tentele proaspete ale atmosferei clare și luminoase din cafenea la pielea sofisticată și la opțiunile lucrate pentru spațiile de vârf. O altă opțiune aduce un contrast inversat, cu tente coloristice contrastante într-o paletă mai sobră.

Keyn Chair Group

Grupul

Prin schimbarea bazei, a finisajului și a tapițeriei, Grupul de scaune Keyn poate fi personalizat pentru utilizări în cafenele, săli de ședințe, spații de ateliere sau în săli de consiliu. Oricare ar fi modelul, fiecare scaun oferă același confort instantaneu și aceeași adaptabilitate la mișcare. Datorită numărului aproape nelimitat de combinații, Keyn completează opțiunile de scaune existente, de la scaunul Mirra 2 conceput de Studio 7.5 până la legendarul scaun Aeron creat de Stumpf și Chadwick.

 

Istoricul designului

Herman Miller și forpeople au o viziune comună: ambele companii sunt animate de dorința continuă de a găsi noi perspective și idei care se concretizează într-un design superb, o proiectare de vârf și o fabricație responsabilă. De aceea, atunci când le-am cerut celor de la forpeople să lucreze cu noi pentru a crea un nou grup de scaune de ședințe, am știut că se vor integra perfect în echipă.

Ideea că scaunul trebuia să se poată mișca a fost stabilită la începutul procesului de creare. Observațiile din diverse ședințe ne-au condus la următoarea constatare: utilizatorii se mișcă întruna în scaun, se apleacă sau se lasă pe spate, de obicei de până la 53 de ori pe oră. Ei se așteaptă ca scaunul lor de lucru să se miște împreună cu ei. De aceea, ni s-a părut evident ca și un scaun de ședințe să răspundă mișcărilor celui care-l folosește.

CradleFlex este soluția pentru această nevoie de mișcare în poziție așezată. Acesta se adaptează utilizatorului și se înclină cu ușurință până la 10 grade, permițând, în același timp, scaunului să se deplaseze în față. Prin susținerea schimbărilor de postură, scaunul Keyn îi ajută pe utilizatori să stea confortabili și să rămână concentrați, ceea ce este util pentru corp și minte.