Iconic Design Gallery

Iconic Designs&Products

Când privești o piesă de mobilier nu te gândești că acea simplă construcție poate influența generații de designeri și milioane de amenajări din întreaga lume. Și totuși, așa este.

Iconic OfficeLife
Știm că work from home este acum work from everywhere. Și mai știm că totuși biroul există și... is very much alive. Birourile nu au fost desființate, ci transformate. Iar această evoluție este una binevenită, care aduce cu sine elemente de design nemaiîntâlnite și un focus pe echilibru și productivitate.
Iconic Designs&Products
La doar 23 de ani, Marcel Breurer reușește să revoluționeze lumea designului proiectând un scaun complet neobișnuit pentru Europa acelor ani. Era 1925, iar lumea nu era pregătită să accepte un scaun minimalist, proiectat plecând de la oțelul tubular folosit la construirea bicicletelor.
Iconic Designers
Te-ai întrebat vreodată cui i-a venit ideea birourilor open-space? Deși rafinată în ultimii ani și declinată cu funcționalități multiple, adaptate pieței muncii, ideea a apărut la mijlocul secolului trecut. Florence Knoll, arhitect american, antreprenor și fondatorul unei companii de referință în domeniu, este cea care a inițiat această nouă tendință.
Iconic Designs&Products
Atunci când a fost creat de titanul arhitecturii moderne Mies van der Rohe în 1929, scaunul Barcelona a devenit întruchiparea sintagmei less is more. Care supraviețuiește și ghidează amenajările din întreaga lume și azi, aproape 100 de ani mai târziu.