Pe fotoliile de lounge Swoop poți să stai cum vrei și te bucuri de confort flexibil atunci când socializezi cu ceilalți.

Istoricul produsului

Când preda la California College of Art, designerul industrial Brian Kane a observat cum interacționează studenții cu mobilierul din spațiile publice din campus. A constatat că foarte puțini dintre aceștia adoptau posturi așa-zise „clasice". Se sprijineau pe brațe. Se ghemuiau. Se tolăneau. Aceste constatări au declanșat idei pentru un design versatil și fluid care s-a materializat în gama de mobilier de lounge Swoop.

Casual, confortabil și modular

Curbele generoase ale pieselor ce compun mobilierul modular Swoop au fost concepute pentru a oferi confortul optim în diverse posturi așezate. Mesele cubice din această gamă pot fi folosite împreună cu scaunele modulare, iar brațele scaunelor intră perfect sub blatul meselor de lucru. Toate componentele se combină în nenumărate moduri pentru a crea spații flexibile și reconfigurabile în care poți să petreci timp cu colaboratorii într-o atmosferă relaxată și confortabilă.

Stai cum vrei

Dacă mobilierul de lounge tradițional limitează mișcarea, Swoop o încurajează. Stai cum vrei și cum îți place. Mai mult, atunci când ai nevoie de o suprafață de lucru, e suficient să-ți tragi o masă lângă tine. Elementele modulare pot fi și asamblate pentru a crea canapele sau bănci dintr-un rând de scaune sau suporturi pentru picioare. Astfel, creezi un spațiu bine delimitat pentru mai multă intimitate.

Lucrezi unde vrei

Scaunele Swoop te invită să colaborezi: îți oferă confortul și susținerea necesare pentru maximum de concentrare și de productivitate. Mesele de lucru Swoop sunt de sine stătătoare, cu înălțimi perfecte în raport cu brațele scaunelor, putând fi folosite pe dreapta sau pe stânga. Mesele cubice sunt prevăzute cu prize electrice pentru a facilita conectivitatea.

Curbe generoase

Brian Kane a conceput Swoop cu gândul la obiceiurile de azi, pe scurt, într-un mod foarte personal. Deoarece nu există margini dure sau unghiuri la 90 , formele în cascadă ce unesc brațul scaunului de șezut permit o varietate de posturi și poziții: cu spatele drept pentru a tasta la laptop, rezemat savurând o cafea, picior peste picior, cu picioarele pe brațul scaunului sau ghemuit în scaun.

Modele pentru toate stilurile

Cu o gamă vastă de țesături de tapițerie, de placaje furniruite și laminate și de culori, Swoop se potrivește și stilului tău, de la clasic la expresiv. Înveselește încăperea cu fotolii, cu fotolii-club și suporturi pentru picioare tapițate în culorile preferate. Dacă dorești un decor neutru, alege o nuanță deschisă de furnir pentru scaunul de lounge. Combină mese și scaune în aranjamente care răspund absolut tuturor nevoilor.

Mobilierul de lounge Swoop

O gamă completă de mobilier de lounge

Gama Swoop cuprinde fotolii de lounge din placaj furniruit cu carcase de lemn vizibile - o referință subtilă la creațiile iconice ale legendarilor designeri Charles și Ray Eames - precum și fotolii-club complet tapițate și scaune modulare. Folosește-le împreună cu mesele de lucru, mesele de cafea sau mesele cubice, în orice combinație posibilă, pentru a transforma spațiile publice sau comune în spații polivalente.

 

Istoricul designului

Au trecut ani buni de când am început să folosim produsele create de Brian Kane. Copiii și adulții deopotrivă se bucură de scaunele sale de cauciuc foarte apreciate care fac parte din colecția permanentă a MoMA din San Francisco. Brian este cunoscut în lumea întreagă ca designer specializat în designul spațiilor publice: locuitorii din New York și San Francisco trec zilnic pe lângă băncile sale confortabile și pe lângă suporturile de biciclete grațioase. Aceste obiecte, la fel ca toate conceptele sale, reflectă abordarea lui Kane pe care el o numește „meșteșug prin tehnologie": „Întotdeauna îmi propun să descopăr materiale și procese existente și să le folosesc în moduri noi care adaugă un element unic de detaliu sau de meșteșug."

Când i-am propus să creeze o linie de mobilier de lounge pentru noi, Kane ne-a spus că nu vrea să creeze încă un scaun de lounge obișnuit. În schimb, „am vrut să creez o gamă de lounge versatilă și fluidă și o soluție de mese care să le ofere oamenilor o mare libertate de mișcare în spații adaptate nevoilor proprii". Așadar, s-a apucat de treabă cu o singură idee în minte: „Când stai într-un fotoliu de lounge tradițional, te simți încorsetat", spune Brian. „Swoop îți oferă libertate de mișcare".

Kane a descoperit universul designului industrial la liceu, mulțumită unui consilier de dezvoltare profesională. „Mi-a arătat scaunul de birou, telefonul, ceasul și mi-a spus «Toate acestea au fost proiectate de cineva»", își aduce aminte Kane.

După ce și-a încheiat studiile la University of Bridgeport din Connecticut, a petrecut un an în New York proiectând electrocasnice. Apoi, el și soția sa s-au dus în Milano, în Italia, unde efectiv au bătut din ușă în ușă. Una dintre ele s-a deschis - cea a arhitectului Silvio Coppola - și i-a schimbat viața. „Pasiunea sa pentru design m-a marcat", spune Kane, care, din acel moment, s-a hotărât că vrea să fie designer de mobilier.

În 1989, Kane a creat studioul Kane Design Studio, care îi permite să se axeze în continuare pe ceea ce-i place cel mai mult: scaunele. „Este vorba de confort și inovație", spune Brian. Proiectele sale au câștigat peste 80 de premii și au fost expuse în numeroase muzee, dar spune că este cel mai mândru de creațiile sale care acum stau chiar lângă cele ale designerilor Charles Eames și George Nelson în showroomurile Herman Miller. „Eu, unul, nu cred că aș putea să-mi doresc mai mult".