UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE SA
Locatie: cladirea AFI Lakeview etaj 8 - Bucuresti
Arhitectura de interior: Workspace Studio
Suprafata: 1200 mp
Implementare proiect: Workspace Studio
Data de finalizare: Octombrie 2022

Incepand cu 2021 Unilever a apelat la serviciile noastre de Design & Build pentru relocarea sediului lor din Baneasa Business Center in Afi Lake-View, cladire de birouri localizata in inima “centrului de afaceri” al orasului si beneficiind, strategic, de toate facilitatile zonei. Scopul final al acestei mutari : restrangerea spatiului de biouri Unilever pentru a acomoda noul program de lucru hibrid al companiei dar mai ales, atragerea angajatilor inapoi la birou in contextul post-pandemic, intr-o amenajare moderna si primitoare, potrivita profilului companiei.

Amenajarea semnata Workspace Studio se desfasoara pe suprafata intregului etaj 8 al cladirii, impartit functional in doua compartimente: corpul A ce acomodeaza zone de birouri in Open Space alternand cu multiple si diverse zone de colaborare; corpul B - o zona dedicata exclusiv colaborarii si evenimentelor din cadrul companiei. Corpul B se extinde la exterior cu o terasa spectaculoasa, amenajata si proiectata, de asemenea, in cadrul Workspace.

Identitatea vizuala ‘corporate’ definita prin Brandbook-ul Unilever se reflecta cu precadere in spatiile comune- zonele de Open Space si zonele informale, zona de colaborare (corpul B), prin culorile si grafica specifice, o diversitate de solutii de soft-seating, placari arhitecturale si tavane acustice. Salile inchise- cafeteria si salile de intalniri inglobeaza elementele carcateristice principalelor branduri cuprinse sub umbrela companiei.

Fundalul neutru, modern, minimalist, alcatuit din tavanele deschise in stil industrial, geometria si subtilitatea corpurilor de iluminat, accentele de sustenabilitate- placari cu muschi, jardiniere cu flori, esente de lemn din mobilier-  uniformizeaza si dau coerenta intregii amenajari.

Rezultatul este un spatiu de lucru vibrant, puternic, dinamic - care se aliniaza la nivel global brandului Unilever.