Bursa -Supliment ECO Economie - Horaţiu Didea, Workspace Studio: "Investiţia în sustenabilitate are un preţ iniţial mai mare, dar pe termen lung este întotdeauna mai eficientă"

Amenajarea spaţiilor de birouri folosind componente sustenabile cu adevărat, de la elemente naturale până la produse reciclate, biodegradabile sau de economie circulară, a trecut, în perioada post-pandemică, de la "good to have" la "must have", spune Horaţiu Didea, Managing Partner WorkSpace Studio.

Unul dintre puţinii jucători din piaţă orientaţi către design human-centric, Workspace Studio, distribuitor de mobilier de birou şi produse arhitecturale premium, CertifiedDealer unic al MillerKnoll în România, are un portofoliu extins de produse ce se adresează ergonomiei, sustenabilităţii şi confortului în egală măsură, contribuind la creşterea productivităţii şi calităţii vieţii. 

Horaţiu Didea, Managing Partner WorkSpace Studio, declară: "Noi reprezentăm local cei mai prestigioşi producători de mobilier şi soluţii premium pentru amenajări din lume, liderii pe segmentele lor de piaţă. Majoritatea dintre aceştia investesc deja de mulţi ani în producţie sustenabilă şi au o ofertă vastă pe zona economiei circulare. Ne mândrim cu faptul că încă de anul trecut Herman Miller foloseşte PET recuperate din ocean în toate scaunele Sayl şi Aeron pe care le produce. Anul trecut au fost recuperate şi folosite 23 de milioane de sticle de plastic, iar anul acesta valoarea se va dubla".

• Sustenabilitatea spaţiilor de birouri: de la "good to have" la "must have"

"Realitatea este că integrarea unor piese sustenabile este deja o nevoie, trebuie să trecem de faza în care companiile considerau grija faţă de mediu o linie de acţiuni punctuale în strategia de CSR", spune Horaţiu Didea, menţionând: "Deja vorbim despre nevoia de a aborda holistic şi a vedea sustenabilitatea din mai multe perspective şi în toate planurile unei organizaţii. Este o presiune care vine din exterior, de la consumator, de la angajaţi şi nu în ultimul rând de la problemele de mediu, deci companiile vor aborda soluţii tot mai complexe din această perspectivă".

WorkSpace Studio a luat iniţiativa de a distribui doar producători care au certificări legate de sustenabilitate, de la ISO, la FSC, la folosirea unor materii prime certificate, iar pe zona de soluţii acustice integrează în proiecte şi propune clienţilor doar soluţii construite din materiale reciclate, biodegradabile, sau parte dintr-un sistem cu economie circulară. 

Cititi articolul pe larg pe https://www.bursa.ro/supliment-eco-economie-horatiu-didea-workspace-studio-investitia-in-sustenabilitate-are-un-pret-initial-mai-mare-dar-pe-termen-lung-este-intotdeauna-mai-eficienta-28064941