Vectra International
Locatie: Drumul national 112, mun. Codlea - Brașov
Arhitectura si design de interior: JB Architecture
Suprafata 1000 mp
Mobilier de birou standard: Workspace Studio
Data de finalizare: August 2022

 

Nevoia unui spațiu amplu, cu un mecanism complex de funcționare, a reprezentat cerința de ansamblu din partea Vectra International. O companie de logistică, a cărei creștere exponențială anuală si expansiune a rutelor de transport a generat un set nou de cerințe spațiale.

Localizat in centrul geografic al țării, poziția noului centru logistic reprezintă un avantaj strategic și prilej de tranzacții și viitoare oportunități de colaborare între firme europene importante. Inaugurarea spațiului logistic din Codlea, Brașov, a reprezentat un prilej de rezolvare a unui cumul de caracteristici spațiale având caractere diferite, anexe activității principale de depozitare și distribuție, precum spații de administrație, protocol, alimentație sau odihnă. Desfășurarea diferitelor paliere sub același acoperiș presupune o interacțiune optimă a circulațiilor funcționale, dar in special nevoia unui mediu luminos și plăcut.

Spațiile de birouri au ca atribut orientarea vitrajelor spre contextul montan, fapt ce constituie în sine un element generator de ambient, potrivit unui loc de lucru. Alegerea ulterioară a mobilierului a ținut seama de ergonomia circulațiilor interioare, având în vedere o coerență cromatica a texturilor. Mobilierul spațiilor de lucru s-a dorit a fi parte integrată a proiectului, în special pentru piesele de depozitare care, prin culori și conformare, se mulează spațiului, profită de lumina naturală și astfel accentuează senzația de spațiu cald, potrivit unui loc in care îți petreci timpul de la răsărit pană la înserat. Proiectul amenajării interioare se poate defini prin două identități ale locurilor. Pe de o parte, mobilierul minimalist, alcătuit din profile subțiri de culori închise și materiale cu perforații mărunte, reprezintă piesa dominantă, poziționată într-un plan secund al nuanțelor de turcoaz sau antracit cu reflexii albastre. Al doilea caracter îl reprezintă zonele executive de întâlniri și negocieri, care dezvăluie o lume a nuanțelor grele, prin inserții negre și diferite esențe de lemn.

Proiectul de amenajare interioară, asemenea celui de arhitectură, caută sa iasă din norma unui spațiu industrial în care în mod uzual primează nevoile utilajelor grele, ale gabaritelor depășite și ale traseelor clar predefinite, și mai puțin a componentei umane. Cu ajutorul producătorilor de mobilier și finisaje, prioritățile au fost inversate, astfel încât petrecerea timpului într-o lume a industriei poate sa devină mai apropiată de spațiul contemporan de lucru.